Intro tekst

Zet je smartphone met deze tips in als volwaardig mobiel kantoor. 

Inhoud

De smartphone is voor velen een van de meeste gebruikte devices binnen de werkplek, en niet zonder reden; het device stelt ons in staat te communiceren, productief te zijn en informatie te delen met anderen op veel verschillende manieren. Er zijn veel toepassingen waarmee je daar optimaal voordeel uit haalt. Een greep uit de mogelijkheden waarmee je je smartphone inzet als volwaardig mobiel kantoor. 


Productiviteit: de juiste apps 
Apps hebben de plek van traditionele software ingenomen. Handig, want daardoor kun je ook op je smartphone net zo productief zijn als op je laptop of pc. De keuze is reuze; zo beschik je met Office 365 over de vertrouwde Microsoft Office-programma’s in app-vorm. Skype for Business biedt ruime keuze uit communicatiemogelijkheden op ieder device. Ook je administratie en crm regel je tegenwoordig eenvoudig vanaf je mobiele device met een app. 

Security: Mobile device management (MDM) 
Omdat de smartphone voor steeds meer zakelijke toepassingen wordt ingezet neemt ook de hoeveelheid zakelijke data op het device verder toe. Die data mag natuurlijk niet op straat komen te liggen. Mobile device management-oplossingen zoals Samsung Knox houden zakelijke data op devices veilig. Zo kun je onder andere gescheiden werkomgevingen aanmaken voor zakelijk en privé. 

Bereikbaarheid: Vast-mobielintegratie 
Bereikbaar zijn op een vast nummer voor zowel je vaste als mobiele telefonie is wel zo makkelijk. Het geeft een professionele uitstraling en je hoeft nooit meer een telefoontje te missen. Vast-mobielintegratie maakt het mogelijk. Hiermee vergroot je eenvoudig je bereikbaarheid en kun je sneller inspelen op verzoeken van klanten en collega’s. 

Continuïteit: Automatische cloudback-up 
Naast MDM is het verstandig om regelmatig een back-up van je zakelijke data te maken. Zo verlies je geen belangrijke gegevens als je smartphone gestolen wordt of besmet raakt met malware. De meeste smartphones beschikken over automatische cloud-backup, zoals Samsung Cloud en Apple iCloud. Het is echter aan te raden te kiezen voor een variant specifiek voor de zakelijk gebruiker, omdat deze vaak een stuk beter zijn beveiligd en meer mogelijkheden bieden.