Intro tekst

Voor velen is de smartphone het belangrijkste device op de werkplek. Met de juiste apps ben je immers overal productief en bereikbaar. Dat kost echter wel de nodige mobiele data. Maar het is niet altijd even inzichtelijk wanneer welke apps data gebruiken.

Inhoud

Met deze tips houd je eenvoudig zicht op het dataverbruik van je smartphone. 

Schakel data van apps uit 
De kans is groot dat je apps op je smartphone hebt die je niet zo vaak gebruikt. Toch kunnen deze apps op de achtergrond veel data verbruiken. In het instellingenmenu van je telefoon kun je dit uitschakelen. Hier vind je ook een overzicht van alle apps, en de hoeveelheid data die per app wordt verbruikt. Ook die informatie kun je gebruiken om je dataverbruik aan banden te leggen. Op die manier voorkom je dat er onnodig veel data wordt verbruikt. 

Maak gebruik van wifi 
Als je op kantoor bent is het verstandig om je smartphone te koppelen aan het bestaande wifi-netwerk. Daardoor ontzie je je mobiele bundel, waardoor je bespaart op je data en kosten. Verder kun je op veel plekken gebruikmaken van openbare wifi-netwerken. Zorg er dan wel voor dat je smartphone goed beveiligd is, bijvoorbeeld met een mobile device management-oplossing. Daarmee houd je eventuele dreigingen via deze netwerken effectief buiten de deur. 

Kies een nieuwe databundel 
Heb je al deze tips toegepast en ga je nog steeds buiten je bundel? Dan is het interessant om eens te kijken naar een beter passende databundel. Tegenwoordig heb je ruime keuze uit verschillende soorten en maten. Daardoor is er altijd een bundel die bij je past. Je voorkomt zo dat je te maken krijgt met extra kosten. Bovendien weet je zeker dat je genoeg data hebt om zorgeloos van je apps gebruik te blijven maken.