Vaste internetverbinding biedt nog altijd meerwaarde

Intro tekst

Vast internet biedt dan ook nog altijd bijzondere zakelijke meerwaarde. Een aantal voorbeelden waarin vast internet het wint van draadloze verbindingen. 

Inhoud

Bij het woord ‘bereikbaarheid’ denken we vaak aan smartphones, laptops, tablets en applicaties. Die bereikbaarheid valt of staat echter met een stabiele draadloze verbinding. Ondanks het razendsnelle 4G-netwerk is draadloos internet zeker niet altijd de beste keuze.

Ononderbroken stabiliteit 
Met vast internet ben je ervan verzekerd dat je internetsnelheid altijd stabiel is. Bij een vaste verbinding maak je gebruik van een kabel die rechtstreeks in verbinding staat met de router. Dit zorgt ervoor dat er geen pieken en dalen optreden met betrekking tot de snelheid. Dat levert met name voordeel op voor organisaties die niet of nauwelijks mobiel werken. Zij hebben tenslotte genoeg aan vast internet, en zijn dus verzekerd van een hoge mate van continuïteit. Bovendien kun je met een vaste verbinding veel sneller bestanden uitwisselen. Ook is de kwaliteit van IP-telefoniegesprekken bij vaste verbindingen een stuk beter. 

Toekomstbestendige oplossing 
Ook zakelijk gaan we steeds digitaler te werk. Het aantal online diensten, applicaties en ‘as-a-service’-modellen neemt nog altijd toe. Bovendien volgen de ontwikkelingen op het gebied van het Internet of Things elkaar ook steeds sneller op. Dat zorgt ervoor dat er voortdurend meer data worden verbruikt. Om die toename aan data te kunnen verwerken is een goede internetverbinding onmisbaar. De stabiliteit en snelheid van breedbandinternet, zoals glasvezel, voldoet perfect aan de vereisten. Hiermee is de zakelijke gebruiker voorzien van de juiste capaciteit voor het gebruik van deze diensten. 

Glasvezelinternet zakelijk het populairst 
Er zijn diverse soorten internetverbindingen beschikbaar. Glasvezelinternet is echter verreweg het populairst. Dit type verbinding kent dan ook een flink aantal voordelen. Down- en uploadsnelheden zijn bijvoorbeeld altijd gelijk. Bovendien biedt glasvezelinternet een constant hoge doorvoersnelheid, waarbij 1 Gbit/s geen uitzondering is. Ook de vertraging (latency) is bij glasvezel aanzienlijk minder. Een ander groot voordeel is dat glasvezelinternet modulair is opgebouwd. Hierdoor is deze verbinding schaalbaar en kunnen gebruikers zelf bepalen welke snelheid ze willen. Ook kunnen vestigingen en flexwerkers eenvoudig worden gekoppeld. Dit kan leiden tot meer efficiëntie en productiviteit.