Managed workspace laat organisaties slimmer werken

Intro tekst

De mobiliteitstrend heeft de dagelijkse gang van zaken in Nederlandse bedrijven wezenlijk veranderd. De vaste werkplek lijkt langzaamaan te verdwijnen.

Inhoud

Ontwikkelingen op het gebied van software, hardware en de cloud stellen de moderne zakelijke gebruiker in staat altijd en overal te werken. Organisaties stappen steeds vaker over op IT-diensten die as-a-service worden aangeboden. De volgende fase lijkt aangebroken, waarbij de volledige werkplek as-a-service wordt opgeleverd.

Werkplek ook as-a-service
De voordelen van managed diensten, zoals software of infrastructure as-a-service, zijn legio. Organisaties maken gebruik van applicaties of zelfs volledige infrastructuren in de cloud, in plaats van voorgeïnstalleerde software op desktop-pc of lokaal opgezette en beheerde netwerken. Tegenwoordig is de volledige werkplek, inclusief mobiel device, connectiviteit en security, als dienst af te nemen.

Eenvoud en veilig beheer
Innovaties op het gebied van de cloud, 4G-internet en hardware zorgen ervoor dat organisaties en medewerkers hun werk sneller en efficiënter kunnen uitvoeren. De keerzijde is echter dat de mogelijkheden steeds complexer worden. IT-afdelingen hebben niet altijd meer de kennis in huis om hiernaar te handelen. De managed workspace biedt hierin uitkomst. De provider neemt de organisatie namelijk het volledige beheer uit handen. Hierdoor beschikken medewerkers altijd over de laatste softwareversies. Ook beveiligingsupdates worden automatisch uitgerold. De organisatie is zo verzekerd van een hoge mate van beveiliging en continuïteit. De kans op cybercrime en malware wordt hiermee aanzienlijk verminderd.

Geen eigen investeringen meer nodig
Steeds meer hardware en software kan tegenwoordig worden afgenomen op basis van een pay-per-use-model. Hierbij betaalt de organisatie een vast bedrag, bijvoorbeeld per maand, voor het gebruik van de dienst. Zo ook de managed workspace. Kostbare investeringen in eigen hardware behoren hiermee tot het verleden. Ook behouden organisaties op deze manier een helder overzicht van hun operationele kosten.

Verbeterde flexibiliteit en bereikbaarheid
De moderne medewerker wil tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken. Managed workspace biedt een virtuele werkomgeving, die extern gehost wordt op een centrale server die 24/7 beschikbaar is. De werkomgeving kan worden aangeroepen vanaf ieder device, zoals de smartphone, laptop of tablet. Hierdoor worden de flexibiliteit en productiviteit van de medewerker sterk verbeterd.