KPN test combinatie vast en mobiel internet voor buitengebieden

Intro tekst

KPN rolt een test uit waarbij vast DSL-internet wordt gecombineerd met mobiele 4G-netwerktechnologie.

Inhoud

Op deze manier wil de organisatie de gebruikerservaring op het gebied van breedbandinternet in buitengebieden verbeteren. De koppeling kan veel voordelen opleveren voor de zakelijke gebruiker.

Combinatie verbetert stabiliteit
Het verbeteren van breedbandtoegang in buitengebieden staat al tijden hoog op de agenda van de organisatie. Buitengebieden zijn nog lang niet altijd voorzien van snel internet. Dit vanwege de kosten die het aanleggen van glasvezelinternet in deze gebieden met zich meebrengt. Het combineren van de vaste koperverbinding met een 4G-mast kan echter een passende oplossing zijn. Zo hoeft er geen nieuwe en relatief dure infrastructuur te worden aangelegd. Gebruikers profiteren hierdoor echter wel van een stabieler netwerk. De test zal verlopen via bestaande routers die worden aangepast met een extra kastje dat verbinding maakt met het 4G-netwerk. De breedbandverbinding loopt zo in eerste instantie volledig via het vaste DSL-netwerk. Wanneer de maximale capaciteit is bereikt wordt automatisch bijgeschakeld naar 4G. Hierdoor blijven medewerkers continu voorzien van dezelfde snelle internetverbinding. In eerste instantie zal de combinatie een aantal maanden worden getest om te kijken of de ‘kruisbestuiving’ voldoende snelheid en stabiliteit oplevert.

Voordelen voor organisaties
Het combineren van deze technieken levert veel voordeel op voor de zakelijke gebruiker. Denk hierbij aan snellere up- en downloadsnelheden. En de inzet van communicatietoepassingen die veel data vereisen, zoals videoconferencing. Ook kan 4G-internet worden ingezet als back-up bij storingen op het vaste netwerk. Organisaties kunnen hierdoor altijd online zijn en hun productiviteit verhogen. Daarnaast levert de koppeling een toekomstbestendige oplossing op die past bij het groeiende zakelijke dataverbruik.