Het nieuwe werken: voordelig voor medewerkers en organisaties

Intro tekst

Steeds meer werkgevers moedigen het nieuwe werken aan, maar er zijn nog altijd organisaties waar het bepaald niet wordt toegejuicht. Vooral werkgevers binnen het MKB zijn terughoudend. Toch biedt het nieuwe werken veel voordelen, niet alleen voor medewerkers maar juist ook voor de organisatie. 

Inhoud

Over het nieuwe werken wordt al jarenlang gesproken en steeds meer organisaties passen het in zekere mate toe. Ondanks dat er ook nog wel weerstand is, kan tijd- en plaatsonafhankelijk werken kan medewerkers en organisaties veel voordelen bieden. 

Hoeveel mensen daadwerkelijk gebruikmaken van de mogelijkheden van het nieuwe werken, is niet duidelijk. Rekenen we alle werknemers die af en toe eens thuiswerken mee, dan komen we op een veel hoger percentage uit dan wanneer we kijken naar de strikte definitie van het nieuwe werken: onafhankelijk van tijd en plaats werken. In dat geval komt waarschijnlijk 10 tot 20 procent van de organisaties in aanmerking. 

Flexplekken en koffiecorners 
Ook wordt het nieuwe werken vaak gelijkgesteld aan thuiswerken. Dit terwijl thuiswerken maar één vorm van het nieuwer werken is. Er zijn tal van andere plaatsen waar medewerkers tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken, bijvoorbeeld op flexplekken, co-werkplekken, in koffiecorners of in speciale kantoorruimtes die hiervoor zijn ingericht. 

Voordelen voor medewerkers en organisaties 
Steeds meer werkgevers moedigen het nieuwe werken aan, maar er zijn nog altijd organisaties waar het bepaald niet wordt toegejuicht. Vooral werkgevers binnen het MKB zijn terughoudend. Toch biedt het nieuwe werken veel voordelen, niet alleen voor medewerkers maar juist ook voor de organisatie. 

 Enkele voordelen van het nieuwe werken voor organisaties: 
•    Effectief. Wanneer medewerkers in een rustige omgeving hun werk kunnen doen, zijn ze vaak effectiever. 
•    Goed voor de gezondheid van medewerkers. Medewerkers die in een andere omgeving kunnen werken op een tijd die hen het beste uitkomt, voelen zich over het algemeen gelukkiger en zijn vaak gezonder dan werknemers die aan het kantoor en aan de vaste kantoortijden vastzitten. Dat is ook goed voor de productiviteit van de organisatie. 
•    Beter netwerken. Flexplekken of plekken waar mensen samen kunnen werken, worden steeds populairder. Deze bieden niet alleen de mogelijkheid buiten de kantooromgeving werk gedaan te krijgen, het zijn ook ideale omgevingen om te netwerken en zaken te doen. 

Technologie voor het nieuwe werken 
Medewerkers die werken waar en wanneer het hen uitkomt, moeten uiteraard over de juiste technologie beschikken om ongestoord en productief te kunnen werken. Het is belangrijk dat zij via hun desktop, laptop of tablet bij de werkomgeving kunnen met de bestanden en applicaties waar ze ook op kantoor bij kunnen. Er zijn inmiddels tal van oplossingen om dit op een gebruiksvriendelijke en veilige manier te waarborgen. Ook oplossingen voor unified communications, waarmee iedereen gemakkelijk op verschillende manieren te bereiken is, zijn bereikbaar voor kleine, middelgrote en grote organisaties.