Intro tekst

Glasvezelverbindingen worden steeds populairder onder organisaties. Dat is niet zo gek, want met een glasvezelverbinding profiteren organisaties van een hoge mate van bandbreedte, flexibiliteit en continuïteit. Drie voordelen van een zakelijke glasvezelverbinding.

Inhoud

Glasvezel is klaar voor de toekomst
Het aantal digitale diensten neemt nog altijd toe. Denk hierbij aan ontwikkelingen als de cloud, het Internet of Things en videoconferencing. De bandbreedte die benodigd is om deze diensten vlekkeloos te laten werken wordt dan ook steeds groter. Glasvezel voldoet perfect aan deze vereiste doordat deze verbinding in staat is zeer hoge en veel stabielere snelheden te behalen. Ook wanneer de organisatie gebruik maakt van een groot aantal apparaten in het netwerk. Doordat informatie via lichtstromen wordt verstuurd garandeert glasvezel een zeer snelle informatieoverdracht. Bij oudere technologieën zoals DSL en kabelinternet is de performance op deze gebieden een stuk lager. Dit maakt van glasvezel een toekomstbestendige oplossing, die organisaties van continuïteit en stabiliteit verzekerd. 

Glasvezel is sneller
Dankzij zogenaamde symmetrische verbindingen zijn up- en downloadsnelheden bij glasvezelverbindingen gelijk. Dit in tegensteling tot DSL- en kabelinternet, waar de uploadsnelheid een stuk lager ligt dan de downloadsnelheid. Glasvezelverbindingen zijn in staat om snelheden te behalen tot 1 Gbit/s, die met DSL- en kabelinternet ook niet mogelijk zijn. Dit maakt glasvezel bijzonder geschikt voor grotere organisaties die veel met zware bestanden en uitgebreide communicatietoepassingen werken. Zoals bedrijven die actief zijn op het gebied van mediaproductie of veel gebruik maken van CRM- en ERP-oplossingen. 

Glasvezel is flexibeler
Een derde groot voordeel van een glasvezelverbinding is de flexibiliteit. Glasvezelverbindingen zijn modulair opgebouwd en schaalbaar. Hierdoor kunnen organisaties zelf bepalen welke snelheid ze willen. Het aantal verbindingen is eenvoudig op- en af te schalen. Vestigingen en thuiswerkers kunnen hierdoor eenvoudig gekoppeld worden. De organisatie kan op deze manier een stuk efficiënter en productiever worden, zonder dat dit invloed heeft op de snelheid van de verbinding.