Apple presenteert nieuwe iPad voor leeromgevingen

Intro tekst

Apple heeft een nieuwe iPad gepresenteerd, die speciaal lijkt te zijn ontwikkeld voor de educatiemarkt. Het relatief laaggeprijsde device biedt laagdrempelige toegang tot premium iPad-functionaliteit.

Inhoud

Daarnaast is het voorzien van verschillende functionaliteiten die aansluiten bij de toenemende digitalisering binnen het onderwijs.

Handzaam en snel
Met het nieuwe model iPad beweegt Apple zich richting het middensegment. Het device biedt daarbij een mooie balans tussen prijs en functionaliteit; dit 2018-model is voorzien van een compact 9,7-inch display, wat hem vrij handzaam maakt. De tablet is voorzien van een A10-Fusion-chip die ook in iPhone 7-toestellen is verwerkt. Het goedkoopste model beschikt over 32 GB opslagcapaciteit, maar ondersteunt geen mobiele verbindingen buiten wifi. Deze zijn echter wel beschikbaar op de duurdere varianten van de tablet. De tablet biedt ondersteuning voor de Apple Pencil-stylus, hoewel deze los moet worden aangeschaft.

Gericht op het onderwijs
Dat deze tablet met name bedoeld is voor leeromgevingen blijkt uit diverse zaken. Allereerst werd dit nieuwe model gepresenteerd op een evenement voor het onderwijs. Tijdens deze presentatie werd ingegaan op speciale onderwijsapplicaties en schoolfuncties binnen het besturingssysteem. Daarnaast demonstreerde Apple diverse toepassingen waarmee docenten in één keer meerdere devices kunnen ontgrendelen. Apple meldt aanvullend dat de tablet door scholen met korting kan worden aangeschaft. Ook de relatief lage prijs, mede mogelijk gemaakt door de inzet van eerder gebruikte technologie, maakt deze tablet een prima keuze voor leeromgevingen.

Antwoord op maatschappelijke digitalisering
Data maakt een steeds groter onderdeel uit van ons dagelijks leven. De aanwezigheid van technologie in onder andere klaslokalen wordt daardoor steeds vanzelfsprekender. Eerder doken Google Chromebooks al op in het onderwijs. Laptops zijn daarnaast ook al enige tijd vrijwel onmisbaar in het voortgezet onderwijs. Met de presentatie van deze iPad mengt Apple zich nu ook in de steeds verder toenemende digitalisering binnen het onderwijs.

Beschikbaarheid
De iPad 2018 is begin april 2018 beschikbaar in de kleuren zilver, grijs en goud.