Intro tekst

Deze voordelen leveren apps jouw organisatie op. 

Inhoud

De tijd waarin we zakelijk afhankelijk waren van inflexibele software ligt al even achter ons. Steeds meer organisaties geven de voorkeur aan apps. En dat is ook niet zo gek; apps bieden dezelfde functionaliteit als software, maar laten je medewerkers veel slimmer en flexibeler werken. En dat levert jouw organisatie ontzettend veel voordeel op.

Altijd toegang tot je bestanden
Vergeleken met apps werkt software nogal beperkend voor je productiviteit. Je bent vaak gebonden aan een enkel apparaat en lokale opslag. Fatsoenlijk mobiel werken is in veel gevallen niet mogelijk. Apps lossen dat probleem voor je op. In plaats van inflexibele licenties maak je gebruik van de cloud. Het voordeel daarvan is dat je apps op veel verschillende apparaten kunt gebruiken. Gegevens worden in de cloud opgeslagen, waardoor je er altijd toegang toe hebt. Daardoor kun je waar en wanneer je wilt productief zijn.

Efficiënter samenwerken op afstand
Een ander voordeel van het gebruik van de cloud is dat het samenwerken op afstand veel makkelijker maakt. Jij en je collega’s hebben immers altijd toegang tot de juiste bestanden. Dat betekent ook dat jullie niet meer op dezelfde locatie hoeven te zijn, zoals kantoor, om toch samen te kunnen werken. De ene collega zit in zijn favoriete koffietent, de ander werkt thuis, en weer een ander maakt gebruik van een flexwerkplek. Je hebt daardoor ook minder last van verloren uren zoals fileleed, waardoor je productiviteit wordt verhoogd. Dankzij hosted telefonie-apps en productiviteitsoplossingen zoals Office 365 zijn jullie optimaal productief en bereikbaar. Een bijkomend voordeel kan een betere werk-privébalans zijn als gevolg van de toegenomen mobiliteit. Ook dat draagt bij aan de productiviteit.

Geen beheer en onderhoud
Software raakt na een tijdje verouderd en moet dan worden geüpdatet. Dat is niet altijd even makkelijk, en kan bovendien prijzig zijn. Met apps heb je daar geen last meer van. De provider van de dienst regelt dit voor je, zonder dat jij daar omkijken naar hebt. De kosten voor beheer, onderhoud en beveiliging zijn namelijk inbegrepen in de overzichtelijke maandelijkse kosten. Je profiteert dus wel van de lusten, maar niet van de lasten.