Zo verander je je smartphone in een mobiel kantoor

Intro tekst

De smartphone is zonder twijfel het meest veelzijdige apparaat op onze werkplek. Een overzicht van toepassingen waarmee je je smartphone inzet als volwaardig mobiel kantoor. 

Inhoud

Het device wordt tegenwoordig ingezet voor zo veel meer taken dan alleen bellen. Die veelzijdigheid biedt zakelijk natuurlijk veel kansen. Het stelt ons in staat onderweg net zo productief te zijn als op kantoor. Om daar maximaal voordeel uit te halen zijn een aantal zaken belangrijk.

De juiste zakelijke applicaties 
Apps zijn het kenmerk van de smartphone. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor. Ook op het gebied van zakelijke apps is er genoeg te kiezen. Denk aan Office 365 voor het bewerken en opslaan van documenten, en Skype for Business voor communicatie. Iedere bank heeft tegenwoordig ook wel een mobiele app voor internetbankieren. Ook zijn veel boekhoudprogramma’s beschikbaar als applicatie. Kortom, met de juiste apps blijf je ook vanaf je smartphone productief. 

Vast-mobielintegratie 
Als mkb’er wil je natuurlijk zo bereikbaar mogelijk zijn voor je klanten. Vast-mobielintegratie helpt je daarbij. Hiermee worden vaste en mobiele telefonie gecombineerd. Daardoor ben je op één nummer bereikbaar op zowel je vaste als mobiele telefoon. Dat zorgt voor een professionele uitstraling. Je hoeft hierdoor nooit meer een telefoontje te missen en kunt klanten direct te woord staan. En dat is natuurlijk goed voor je klanttevredenheid. 

Mobile Device Management 
Sterke dataveiligheid is belangrijker dan ooit. Dat geldt ook voor mobiele devices zoals de smartphone. Mobiele dreigingen nemen namelijk nog steeds toe en worden bovendien steeds geavanceerder. Mobile Device Management (MDM) biedt hierin uitkomst. MDM-oplossingen bieden sterke professionele databeveiliging. Je kunt bijvoorbeeld gescheiden werkomgevingen aanmaken op je device, of deze op afstand blokkeren en wissen. Zo blijft je data altijd veilig. 

Automatische cloudback-up 
Naast het gebruik van MDM is het belangrijk dat je regelmatig back-ups maakt van je data. In het geval van diefstal of een malwarebesmetting blijf je zo toch de beschikking houden over je gegevens. Vrijwel alle smartphones bieden de optie tot het periodiek maken van back-ups in de cloud. Voorbeelden hiervan zijn Samsung Cloud op modellen zoals de Samsung Galaxy S9, S8 en Note8. Ook Apple biedt met iCloud een sterke back-upoplossing.