Zo maak je van je smartphone een mobiele hotspot

Intro tekst

Als je mobiel werkt wil je natuurlijk wel optimaal gebruik kunnen maken van wifi op je laptop. Toch is een goede verbinding niet overal vanzelfsprekend.

Inhoud

Naast stabiliteit is dataveiligheid ook niet altijd gegarandeerd, met name bij het gebruik van openbare wifi-netwerken. Toch kun je deze problematiek eenvoudig verhelpen; je kunt je smartphone namelijk als wifi-hotspot inzetten. Dat doe je als volgt. 

Voor Android-gebruikers 
De manier waarop je je wifi-hotspot instelt kan per Android-toestel verschillen. Je kunt de optie sowieso vinden onder ‘Instellingen’. Van daaruit selecteer je ‘Verbindingen’ of ‘Meer’. Zoek de optie ‘Mobiele hotspot en tethering’ en activeer de optie ‘Mobiele hotspot’. 

Voor iPhone-gebruikers 
Om een wifi-hotspot op je iPhone in te stellen ga je naar ‘Instellingen’. Kies vervolgens ‘Mobiel netwerk’ en tik op ‘Persoonlijke hotspot’. Activeer de functie via de schuif. 

Let op je databundel 
Als je via je smartphone gebruikmaakt van wifi op je laptop gaat dat wel ten koste van je mobiele databundel. Hoe meer apparaten er zijn verbonden met je smartphone, hoe zwaarder de belasting. Houd je dataverbruik daarom goed in de gaten. Wil je vaker gebruikmaken van deze mogelijkheid, kies dan een passende databundel.