Intro tekst

Een aantal manieren om snel een goede back-up te maken. 

Inhoud

Als organisatie heb je ontzettend veel belangrijke digitale data. Deze data staat tegenwoordig op steeds meer devices, zoals de computer op kantoor, laptops en smartphones van je medewerkers. Een mogelijkheid om data veilig te houden is het maken van back-ups. 

Waarom back-ups belangrijk zijn 
Voor je bedrijfsvoering is het belangrijk dat je zakelijke gegevens altijd beschikbaar zijn. Een back-up ondersteunt je hierin. Hiermee voorkom je dat je gegevens kwijtraakt in het geval van cybercrime, verlies, diefstal of defecten. Zo kan belangrijke verloren informatie weer terug worden gehaald en blijft continuïteit gewaarborgd binnen je organisatie. 

Zo maak je een back-up vanaf je laptop 
Een back-up maken van de informatie op je laptop kan op verschillende manieren. Twee daarvan zijn via externe harde schijven en via de cloud. Het is altijd slim om gebruik te maken van beide manieren. Zorg er wel voor dat de externe harde schijven niet continu zijn aangesloten op je laptop. Dit maakt ze namelijk alsnog kwetsbaar voor online dreigingen. Op het gebied van cloudback-up kun je tegenwoordig kiezen uit veel professionele oplossingen. Er is altijd wel een oplossing die bij jouw specifieke organisatie past.

Zo maak je een back-up vanaf je smartphone 
Vrijwel alle zakelijke smartphones bieden gratis automatische cloudback-up. Denk aan de Samsung Cloud en iCloud op iPhones. In het instellingenmenu van beide type smartphones kun je deze activeren. Er wordt dan automatisch periodiek een back-up gemaakt van de data op je smartphone. Om helemaal zeker van je zaak te zijn is het slim te kiezen voor een professionele, betaalde back-upoplossing. Deze zijn in de regel op gecertificeerde wijze beveiligd, waardoor je datasecurity wordt geoptimaliseerd. Ook op dit gebied is er tegenwoordig ruime keuze