Zo laat de cloudwerkplek je flexibeler werken

Intro tekst

Vijf voordelen van de werkplek in de cloud. 

Inhoud

Veel organiisaties kiezen tegenwoordig voor werkplekken in de cloud. Veel onderdelen van de werkplek worden hierbij gedigitaliseerd. Dat is natuurlijk geen toeval; de werkplek in de cloud biedt namelijk nogal wat voordelen voor organisaties. Een vijftal voorbeelden.

Grotere bereikbaarheid en productiviteit
Dankzij de werkplek in de cloud zijn we niet langer afhankelijk van de vaste werkplek. Collega’s hoeven niet per se naar kantoor te komen om bereikbaar en productief te zijn. Daardoor hebben ze minder te maken met reistijden en andere verloren momenten. Ze kunnen hun werkdagen veel efficiënter besteden, waardoor de productiviteit toeneemt. Ook kunnen ze buiten de standaard kantooruren inspelen op verzoeken van de klant, waardoor hun bereikbaarheid eveneens stijgt.

Eenvoudig samenwerken op afstand
Via de cloud hebben je collega’s altijd toegang tot onze zakelijke bestanden. Dat betekent dat ze heel eenvoudig vanaf iedere locatie kunnen samenwerken. Samenwerkingen verlopen daardoor sneller en efficiënter. Dat draagt bij aan de productiviteit en een goede dienstverlening.

Ondersteuning bij mobiel werken
Dankzij de werkplek in de cloud kan er vanaf iedere plek met een internetverbinding worden gewerkt. Collega’s kunnen daardoor zelf hun werkplek uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan de thuisomgeving. Dat kan algauw leiden tot een betere werk-privébalans. Dat draagt bij aan de medewerkerstevredenheid, een sterkere productiviteit en lager verzuim.

Flexibeler communiceren
Doorgaans is de werkplek in de cloud voorzien van een oplossing waarmee je flexibel kunt communiceren. Voorbeelden zijn hosted telefonie en unified communications-oplossingen. Naast bellen kun je hiermee chatten, appen, bestanden delen en scherm delen. Handig, want zo communiceer je altijd op een passende manier. Je vermindert ook nog eens onnodige contactmomenten, waardoor je je communicatie een stuk efficiënter inricht.

Sterke security
Ook rondom security biedt de werkplek in de cloud veel voordeel. Data staat in de regel namelijk in een cloudomgeving opgeslagen, in plaats van op meerdere locaties. IT-beheerders hoeven dus maar één omgeving te beveiligen. Veel werkplekken in de cloud worden daarnaast op afstand door de provider tegen hoge standaarden beveiligd. Dat betekent dat organisaties zelf vrijwel geen omkijken hebben naar dit belangrijke onderdeel binnen het werkplekbeheer.