Zo bepaal je welke internetsnelheid je nodig hebt

Intro tekst

Internetverbindingen zijn er in vele soorten en maten. Door die ruime keuze kan het bepalen van een passende verbinding moeilijk zijn.

Inhoud

Je wilt natuurlijk wel zorgeloos kunnen internetten, maar geen onnodig hoge kosten maken. Het bepalen van de juiste internetsnelheid voor je organisatie is gelukkig geen hogere wiskunde. 

Waarom is de juiste internetsnelheid belangrijk? 
Internet vormt een steeds belangrijker onderdeel van bedrijfsprocessen. Dat komt doordat steeds meer processen digitaal verlopen. Denk bijvoorbeeld aan het toenemend gebruik van clouddiensten en de opkomst van het Internet of Things. Dat heeft als gevolg dat er steeds meer data wordt verwerkt. De internetverbinding moet dit natuurlijk wel aankunnen. Trage internetverbindingen kunnen leiden tot haperingen en zijn bovendien bijzonder irritant. Dat is natuurlijk niet goed voor de productiviteit en continuïteit. 

Zo bepaal je de juiste hoeveelheid bandbreedte 
Om de juiste bandbreedte te kunnen bepalen is het verstandig een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Kijk allereerst of je huidige IT nog altijd past bij je bestaande internetverbinding. Neem eventuele behoefte aan extra snelheid mee in de overweging. Ben je van plan verder te digitaliseren, kijk dan welke internetsnelheid past bij deze doelstellingen. Een derde tip is het checken van je up- en downloadbehoeften. De ene organisatie kan behoefte hebben aan een hoge uploadsnelheid, terwijl dat voor andere organisaties veel minder van toepassing is. Een voorbeeld is het uploaden van zware bestanden naar servers en cloudomgevingen. Het is natuurlijk altijd verstandig deskundig advies in te winnen om de juiste keuze te maken. 

Glasvezel altijd de juiste keuze 
De toekomstgerichte organisatie doet er verstandig aan te kiezen voor een glasvezelverbinding. Glasvezelinternet is in staat supersnelle doorvoersnelheden te behalen. Daardoor is het zeer geschikt voor het gebruik van meerdere cloudapplicaties, hosted telefonie en ander data-intensieve toepassingen. Organisaties blijven daardoor altijd bereikbaar, en ook de productiviteit komt niet in het geding. Glasvezel biedt bovendien en zeer stabiele verbinding met gelijke down- en uploadsnelheden. Dit type internetverbinding biedt dan ook de juiste kracht en flexibiliteit die gewenst zijn voor de moderne werkplek.