Intro tekst

Door de werkplek als dienst af te nemen wordt maatwerk veel laagdrempeliger.

Inhoud

Het aantal mobiele devices op de werkvloer neemt nog altijd toe. Smartphones en laptops behoren inmiddels tot de standaarduitrusting van menig medewerker. Al die verschillende devices maken IT-beheer echter niet altijd even makkelijk. Hoe je dat oplost? Via Werkplek-as-a-Service, waarbij je werkplekken als dienst afneemt. Dat zit als volgt. 

Werkplekken op maat 
Door de werkplek als dienst af te nemen wordt maatwerk veel laagdrempeliger. Doordat je devices per maand afneemt kun je makkelijk op- en afschalen. Je collega’s kunnen daardoor makkelijk van devices worden voorzien die aansluiten bij hun taken en wensen. Een werkplekinvulling op maat stelt hen in staat eenvoudiger, en dus productiever te werken. 

Geen beheer en onderhoud 
Ook beheer en onderhoud komt te vervallen als je de werkplek als dienst afneemt. De leverancier is daar namelijk verantwoordelijk voor. Deze zorgt er achter de schermen voor dat je werkplekken functioneel en up-to-date blijven. Updates en andere instellingen worden automatisch uitgerold. Je beschikt dus altijd over de meest recente functionaliteiten, zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt. Zo hoef je je zelf niet meer bezig te houden met technisch beheer, en kun je je meer focussen op je kernactiviteiten.

De zekerheid van veilig werken 
Naast onderhoud worden je werkplekken ook beveiligd door de leverancier. Securitywerkzaamheden worden je eveneens uit handen genomen. Daardoor wordt dit steeds complexere IT-onderdeel gewoon voor je geregeld. Je bent verzekerd van robuuste veiligheidsstandaarden. Je dataveiligheid komt zo niet in het geding. Jij en je collega’s kunnen op deze wijze zorgeloos door blijven werken. 

Maandelijks inzichtelijke kosten
Niet alleen je IT, maar ook je administratie profiteert van Werkplek-as-a-Service. Je hoeft geen grote investeringen meer te doen en ervaart het voordeel van maandelijkse kosten. Zo heb je je kosten altijd inzichtelijk en breng je efficiëntie aan in dit onderdeel van je bedrijfsvoering. Een bijkomend voordeel is dat je deze maandelijkse tarieven onder operationele kosten op je balans kunt plaatsen, in plaats van onder investeringen. 

Het gemak van één leverancier 
Het afnemen van devices, software en andere tools via verschillende leveranciers is onoverzichtelijk en (kosten)inefficiënt. Door de werkplek als dienst af te nemen maak je ook hier een einde aan. Hierbij heb je één aanspreekpunt voor je IT-behoeften, en dus ook maar één contract en één factuur. Zo werk je een stuk makkelijker, sneller en overzichtelijker.