VoIP-markt groeit door sterke infrastructuur

Intro tekst

De wereldwijde markt voor VoIP zal zeker tot 2024 nog sterk groeien. Marktonderzoeksbureau Ameri Research voorspelt een jaar-op-jaar groei van 1,2 procent.

Inhoud

De lage prijzen en de sterke infrastructuur zijn de belangrijkste aanjagers. Er wordt zakelijk dan ook steeds meer geïnvesteerd in deze techniek. De voordelen zijn immers legio. 

Van VoIP naar Unified Communications 
In 2016 bedroeg de wereldwijde omzet uit VoIP 43,3 miljard dollar. Volgens de onderzoekers zal dat in 2024 zijn opgelopen tot ongeveer 93,9 miljard. Vooral in het midden- en kleinbedrijf wordt flink in VoIP geïnvesteerd. Deze markt zal de komende jaren nog een forse groei vertonen. Veel bedrijven zien VoIP als een eerste stap op weg naar een complete omgeving voor Unified Communications (UC), waarbij de locatie en de manier waarop medewerkers met elkaar en met klanten communiceren voor de techniek niet meer van belang is. 

Voordelige oplossing 
De groei is onder meer te verklaren doordat bedrijven VoIP zien als een voordelige communicatieoplossing. De gunstige tarieven voor data en de wereldwijde aanwezigheid van een sterke infrastructuur voor VoIP-oplossingen en -toepassingen spelen ook een grote rol. 

Vooral groei in mobiel 
In enterprise-omgevingen heeft VoIP inmiddels een aandeel van meer dan 60 procent. Dit aandeel zal de komende tijd volgens de onderzoekers nog sterk stijgen, onder meer dankzij de Bring Your Own Device (BYOD)-trend. 

Vooral in het mobiele VoIP-segment is een sterke groei te zien. Nu al zijn mobiele VoIP-oplossingen goed voor meer dan 50 procent van de totale omzet uit VoIP. De verwachting is dat dit segment nog veel harder zal groeien door het nog altijd toenemende gebruik van mobiele toestellen en apps. 

Waarom kiezen voor VoIP? 
Veel bedrijven zien al de voordelen van VoIP-oplossingen:
- Het is niet meer nodig een dure telefooncentrale aan te schaffen. 
- Bedrijven betalen voor het aantal aansluitingen dat ze daadwerkelijk gebruiken.
- Het uitbreiden of beperken van het aantal aansluitingen is bijzonder eenvoudig. 
- De kwaliteit van de VoIP-netwerken is buitengewoon goed.
- Het aantal gesprekken dat over één netwerkverbinding plaats kan vinden is bijna onbeperkt.
- VoIP is ideaal voor de mobiele werkplek.