Intro tekst

Natuurlijk willen jij en je collega’s iedere dag optimaal kunnen werken. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt bereiken. De juiste werkplekapparatuur is daar een belangrijk onderdeel van, maar er zijn ook minder in het oog springende zaken die jullie dag een stuk productiever kunnen maken. Een vijftal tips.

Inhoud

Werkplekken op maat
Je collega’s werken pas echt resultaatgericht als zij beschikken over een werkplek op maat. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone of laptop die volledig aansluit bij specifieke werkzaamheden en persoonlijke voorkeuren. Collega’s met een werkplek op maat zullen hun werkzaamheden veel sneller, makkelijker en effectiever kunnen invullen. Zo verhoog je eenvoudig hun productiviteit.

Mobiel werken
Uit diverse onderzoeken, waaronder door het CBS, blijkt dat mobiel werken de productiviteit van collega’s verhoogt. Collega’s met een mobiele werkplek kunnen bijvoorbeeld net zo makkelijk thuis werken als op kantoor. Dat scheelt veel reistijd en andere verloren momenten, en verhoogt het aantal productieve uren. Bovendien leidt mobiel werken tot een betere werk-privébalans, en dat draagt bij aan het werkplezier van medewerkers. Ook werkplezier vertaalt zich in een hogere productiviteit.

De juiste security
Cybercrime en andere online dreigingen kunnen je productiviteit flink verstoren. Voorbeelden zijn ransomwarebesmettingen, hacks en apps die toegang hebben tot meer data dan zou moeten. Goede security helpt risico’s te verminderen, waardoor je zorgeloos kunt blijven werken. Werk je met mobiele werkplekken? Kies dan een mobile device management-oplossing zoals Samsung Knox. Ook het uitbesteden van je security, via Software-as-a-Service, is een steeds populairdere zakelijke keuze.

Let op je werkhouding
Naast het device is een ergonomische werkplek net zo belangrijk. Zorg ervoor dat je bureaustoel goed staat afgesteld, zodat je minder snel last krijgt van pijnlijke net- en rugklachten. Werk je op een flexplek, probeer dan niet te lang in gebogen houding achter je laptop te zitten, of gebruik een externe monitor. Goed voor je fysieke gesteldheid en je productiviteit.

Pak je rustmomenten
Urenlang zonder pauze doorwerken klinkt productief, maar het is geen werkhouding die je lang volhoudt. Het kan algauw leiden tot gevoelens van stress en een verminderde focus. Even een korte wandeling maken en op de juiste momenten pauze nemen kan dat voorkomen. Op die manier maak je je hoofd even leeg en kun je weer met frisse energie aan de slag.