Vijf onmisbare tools voor je zakelijke smartphone

Intro tekst

Welke zaken mogen echt niet op de smartphone ontbreken? Een greep uit oplossingen die van het device een krachtige zakelijke tool maken. 

Inhoud

Door de jaren heen is de smartphone uitgegroeid tot een echte alleskunner. Er is tegenwoordig een app voor alles, waardoor de mogelijkheden enorm zijn toegenomen. Het heeft van de smartphone voor velen het belangrijkste apparaat op de werkplek gemaakt.

WhatsApp Business 
WhatsApp Business is de zakelijke variant van de populaire chat-app WhatsApp. WhatsApp Business is echter een stuk uitgebreider dan de consumentenversie. Zo kun je bijvoorbeeld een bedrijfsprofiel aanmaken en geautomatiseerde antwoorden instellen. Net als de reguliere versie kan WhatsApp Business ook gebruikt worden in de browser. Hierdoor ontstaat een overzichtelijk communicatiekanaal, dat je bijvoorbeeld kunt inzetten voor je klantcontact. Een handige tool om je bereikbaarheid en klanttevredenheid mee te vergroten. 

Vast-mobielintegratie 
Vast-mobielintegratie wordt zakelijk steeds meer ingezet. Dat is ook niet zo gek, want hiermee vergroot je direct je bereikbaarheid; met VaMo ben je namelijk bereikbaar op één nummer voor vast en mobiel. Je kunt je vaste zakelijke nummer doorzetten naar je mobiele telefoon. Daardoor mis je nooit meer een gesprek en verbeter je meteen de reactiesnelheid naar je klanten en collega’s. 

Zakelijke applicaties 
Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een applicatie voor. Oplossingen waar je voorheen inflexibele softwarelicenties voor moest aanschaffen zijn nu veelal beschikbar in app-vorm. Denk aan Office 365, de app-versie van Microsoft Office. Daarnaast zijn veel boekhoud- en crm-programma’s ook verkrijgbaar in mobiele vorm. Het voordeel daarvan is dat je altijd toegang hebt tot, bijvoorbeeld, je klantgegevens en administratie. Je hebt daardoor altijd de meest up-to-date gegevens bij de hand. Dit stelt je in staat direct in te spelen op ontwikkelingen. 

Unified Communications 
Je wilt natuurlijk kunnen communiceren op een manier die past bij de situatie. Unified Communications maakt dit mogelijk. Hiermee beschik je over verschillende communicatiemogelijkheden in één interface. Denk aan bellen, chat, e-mail en videovergaderen. Bovendien zie je via presence information meteen of je contacten bereikbaar zijn. Is bellen even geen optie? Dan stuur je een mailtje of appje. Liever iets face-to-face bespreken? Videobellen maakt het mogelijk. Zo richt je je zakelijke communicatie meteen veel efficiënter in. 

Mobile Device Management-oplossingen 
Mobile Device Management-oplossingen zoals Samsung Knox helpen je mobiele data veilig te houden. Hiermee ben je veel beter beveiligd tegen zaken als malware, datalekken en hacks. Een absolute vereiste in tijden waarin mobiele data alleen maar toeneemt.