Vijf handige apps voor de zakelijke smartphonegebruiker

Intro tekst

Apps zijn er genoeg, maar welke bieden nu écht meerwaarde voor de zakelijke gebruiker?

Inhoud

‘There’s an app for that!’ Het is ondertussen een gevleugelde uitspraak geworden onder mobiele gebruikers. En terecht, want je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een app voor. Maar welke apps bieden nu echt toegevoegde waarde aan organisaties? Vijf applicaties die het leven van de zakelijke smartphonegebruiker makkelijker maken en beschikbaar zijn voor iOS, Android en Windows Phone. 

Microsoft Office Mobile 
Met deze app-versie van het populaire Office-pakket is het mogelijk om Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden te openen en te bewerken. Deze app is gratis voor gebruikers van een smartphone met een scherm kleiner dan 10,1 inch. 

CamScanner
Met CamScanner is het mogelijk visitekaartjes, contracten en andere documenten te scannen via de camera van de smartphone. De app is in staat om paginaranden te herkennen en zo het bestand te optimaliseren voor afdruk. CamScanner biedt daarnaast veel andere functionaliteiten, zoals tekstherkenning en cloudsynchronisatie. 

LastPass
LastPass biedt de mogelijkheid alle wachtwoorden in een digitale kluis op te slaan. Dat kan in de browser, waarna LastPass bij de volgende aanmelding automatisch de gegevens invult. De gebruiker hoeft hierdoor niet zelf zijn wachtwoorden te onthouden. Tevens is het mogelijk willekeurige wachtwoorden te genereren voor extra bescherming tegen hacks. 

Skype for Business
Skype for Business ondersteunt chatten, online vergaderen en videoconferencing via een interface. In combinatie met Office 365 biedt het volledige integratie met Microsoft Office-programma’s. Zo kan men eenvoudig vergaderingen inplannen via Outlook, bestanden delen en deze versturen. 

Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive is een dienst om bestanden op te slaan en te delen via de cloud. Deze bestanden kunnen vervolgens op ieder apparaat met een internetverbinding worden geopend en bewerkt. Zakelijke gebruikers kunnen tot 1 TB opslaan in de cloud. Bestanden binnen OneDrive zijn beveiligd middels versleuteling.