Intro tekst

KPN ÉÉN MKB, het totaalpakket van internet, vast, mobiel en clouddiensten in één flexibel contract, krijgt een upgrade. Met de verbeterde propositie wordt ingespeeld op de behoefte van ondernemers om altijd en overal veilig online te zijn. Zo blijven ondernemers altijd in business.
 

Inhoud

MKB Internet
De upgrade binnen KPN ÉÉN MKB heeft betrekking op MKB Internet en bestaat uit twee elementen: Extra Veilig Internet en uitstekende service levels.

De dienst Extra Veilig Internet geeft een extra bescherming vanuit ons netwerk tegen phishing, ransomware en andere schadelijke content die via websites verspreid wordt. Met uitstekende service levels worden internetstoringen standaard binnen acht kantooruren opgelost. Voor dit service level moest voorheen 10 euro per maand extra betaald worden, maar maakt nu standaard onderdeel uit van KPN ÉÉN MKB Internet. Deze diensten moeten de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf verzekeren van meer veiligheid en continuïteit in de bedrijfsvoering. KPN onderscheidt zich hiermee van de concurrentie die dergelijke extra’s niet standaard biedt.

KPN ÉÉN MKB kent behalve het standaard service level met een oplostijd van acht kantooruren ook een premium service level. Voor 10 euro per maand meer is de klant 24/7 verzekerd van een oplostijd van 8 klokuren, dus ook ‘s nachts en in het weekeinde.

Mkb’ers onderschatten cyberrisico’s Met Extra Veilig Internet draagt KPN bij aan de gedeelde verantwoordelijkheid om internetten veiliger te maken. Extra bescherming naast het gebruikelijke anti-viruspakket is geen overbodige luxe gezien Mkb-ondernemers zich nog steeds onvoldoende bewust zijn van de cyberrisico’s, zo blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer. Zes op de tien ICT-beheerders vindt dat hun mkb-klanten zelf te weinig maatregelen nemen. Ze onderschatten de gevaren of denken ten onrechte goed beschermd te zijn. Vaak schuiven ze de verantwoordelijkheid af op ICT-dienstverleners. Hoewel de meeste risico’s voortkomen uit menselijk handelen, doet bijna twee derde van de mkb-bedrijven niets om het bewustzijn van de medewerkers te vergroten. Geen wonder dan ook dat een vijfde van het mkb vorig jaar werd geconfronteerd met een cyberincident.

Extra Veilig Internet
Om te voorkomen dat gebruikers op onveilige sites komen die bijvoorbeeld louter zijn opgezet om inloggegevens te ontfutselen, is de dienst Extra Veilig Internet aan MKB Internet toegevoegd. Deze optie is standaard, maar kan desgewenst worden uitgeschakeld. Behalve tegen phishing wordt de gebruiker beter beschermd tegen onder meer ransomware, een virus dat bestanden op de computer vergrendelt die alleen tegen betaling worden vrijgegeven. Harry Boshoff, product manager infrastructuur en security bij KPN: “De internetgebruiker kan nog steeds overal op het internet komen. Alleen als een site malware of andere gevaarlijke content bevat wordt deze geblokkeerd en ziet de gebruiker een waarschuwingspagina.”

Extra Veilig Internet is ook alert op verdacht netwerkverkeer van en naar webadressen die niet veilig zijn. Ook als een bedrijfscomputer al deel uitmaakt van een botnet, kan deze niet langer door criminelen worden misbruikt. Extra Veilig Internet werkt aanvullend op anti-virussoftware. Die zogenoemde endpoint security software (bijvoorbeeld van F-Secure) moet nog steeds worden geïnstalleerd. Extra Veilig Internet blokkeert onveilige websites op basis van een enorme database met malafide websites. Deze wordt voortdurend geactualiseerd. Daarnaast wordt middels een webfilter ook gekeken naar eventuele schadelijke content. Zo kan worden voorkomen dat de internetgebruiker per ongeluk op onveilige sites belandt.

Bron: KPN Zakelijk