Vaste internetverbinding zakelijk nog steeds interessant

Intro tekst

Hoewel draadloos internet ontegenzeggelijk talloze voordelen biedt mag de vaste verbinding nog niet worden uitgevlakt

Inhoud

De ontwikkelingen op het gebied van draadloos internet hebben de zakelijke gebruiker van extra bereikbaarheid voorzien. Hartstikke handig, maar toch is draadloos internet niet altijd de beste keuze. Hoewel draadloos internet ontegenzeggelijk talloze voordelen biedt mag de vaste verbinding nog niet worden uitgevlakt. Een aantal voordelen van vast internet ten opzichte van zijn draadloze tegenhanger.

Vast internet biedt constante stabiliteit
Internet via de kabel biedt altijd een stabiele verbinding. Doordat de kabel in het device rechtstreeks naar de router loopt blijft het signaal op volle sterkte. Storing is daardoor eigenlijk niet mogelijk. Bedrijven die vooral binnenshuis actief zijn doen er dan ook goed aan te kiezen voor een vaste verbinding. Het uitwisselen van bestanden gaat via de kabel een stuk sneller dan via wifi. Ook organisaties die gebruikmaken van IP-telefonie zullen merken dat de verbinding via een vaste lijn een stuk helderder is.

Vast internet sluit aan bij digitale trends
Vaste internetverbindingen kunnen moeiteloos meebewegen met de toenemende zakelijke digitalisering. Steeds meer processen verlopen via het internet. De cloud is nog altijd groeiende en dat geldt eveneens voor het Internet of Things. Doordat er steeds meer en zwaardere data worden uitgewisseld is een goede internetverbinding een vereiste. De betrouwbaarheid en constant hoge snelheden die met een vaste lijn kunnen worden behaald, passen daarom prima bij deze ontwikkelingen.

Bedrijven kiezen massaal voor glasvezel
Van alle breedbandverbindingen zijn glasvezelverbindingen zakelijk het meest in trek. Glasvezel kent dan ook een aantal grote pluspunten. Zo zijn er hogere up- en downloadsnelheden mogelijk. Deze zijn symmetrisch en dus qua snelheid gelijk. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld DSL, waarbij de uploadsnelheid lager ligt dan de downloadsnelheid. Daarnaast is de vertraging (latency) in de verbinding bij glasvezel minder.