Intro tekst

Vaste internetverbindingen bieden op diverse gebieden meerwaarde ten opzichte van draadloze varianten. 

Inhoud

Op zakelijk gebied lijkt mobiliteit soms het antwoord op alles. Dat is ook niet zo gek; mobiele devices, apps en supersnel draadloos internet voorzien ons van de flexibiliteit die klanten mogen verwachten. Dat betekent echter niet dat vaste verbindingen niet langer relevant zijn. Integendeel, vaste internetverbindingen bieden op diverse gebieden meerwaarde ten opzichte van draadloze varianten. 

Altijd een stabiele verbinding 
Vaste internetverbindingen zijn stabieler dan draadloze verbindingen. Dat komt doordat de kabel direct is aangesloten op de router. Dat zorgt ervoor dat de doorvoersnelheid altijd hetzelfde is. Je hebt daardoor eigenlijk nooit last van storingen. Dat biedt veel voordeel voor bedrijven die genoeg hebben aan een vaste internetverbinding op kantoor. Bestanden kunnen bijvoorbeeld razendsnel worden uitgewisseld. Ook is de kwaliteit van IP-telefoniegesprekken constant hoog met een vaste verbinding. De betrouwbaarheid en stabiliteit leiden ertoe dat de continuïteit van de organisatie van een hoog niveau blijft, zodat er zonder concessies kan worden doorgewerkt. 

Meerwaarde bij digitalisering 
In een steeds mobielere wereld lijkt vast internet soms een oplossing uit vroeger dagen. Het tegendeel is echter waar; ook in de toekomst zal vast internet een belangrijke rol blijven spelen. Door digitalisering neemt het aantal online diensten, apps en As-a-Service-modellen toe. Ook technieken zoals het Internet of Things worden steeds populairder. Daardoor neemt de hoeveelheid data alleen maar toe. Om die data goed te kunnen verwerken zijn snelheid en stabiliteit belangrijke voorwaarden. Vaste breedbandverbindingen, zoals glasvezel, voldoen perfect aan die behoefte. Hiermee zijn organisaties verzekerd van de juiste capaciteit en mogelijkheden om optimaal van digitale diensten gebruik te kunnen maken. 

Glasvezel – de toekomstbestendige oplossing 
Er is tegenwoordig keuze uit diverse vaste verbindingen. Van alle keuzes is glasvezel de beste voor organisaties met de blik op de toekomst. Dit type verbinding biedt veel voordelen, zoals gelijke up- en downloadsnelheden en een constant optimale doorvoer. Bovendien is er bijna geen vertraging (latency), waardoor processen optimaal verlopen. Oplossingen als VoIP, vast-mobielintegratie, videoconferencing en apps kunnen tegelijkertijd worden gebruikt. Je organisatie is hierdoor doorlopend bereikbaar. En dat is natuurlijk goed voor je klantcontact.