Tips voor een betere mobiele dekking op kantoor

Intro tekst

Veel medewerkers gebruiken hun smartphone ook binnen de kantoormuren intensief; tussen de 40 en 60 procent van de mobiele gesprekken vindt op kantoor zelf plaats. Het is dan wel zo handig als de mobiele dekking zo goed mogelijk is.

Inhoud

Dat is immers lang niet altijd vanzelfsprekend. Zo kunnen strenge isolatie-eisen ervoor zorgen dat de mobiele dekking niet optimaal is. Met de volgende tips maak je snel een einde aan deze problematiek.

Check de zwakke plekken
De eerste stap is het achterhalen op welke plekken je de minste dekking hebt. Je kunt dit meten door met je smartphone door kantoor te lopen en je wifi-signaal te monitoren. Hoe minder streepjes je ziet, hoe slechter het signaal is. Op die manier zie je op welke plekken het signaal moet worden versterkt, en kun je daar actie op ondernemen.

Zet een signaalversterker in
Signaalversterkers zijn ideaal om snel en eenvoudig je interne dekking te verbeteren. Deze apparaatjes bestaan uit een hoofdantenne en binnenantennes. De hoofdantenne moet worden geplaatst op een plek waar het mobiele signaal het sterkst is. De andere antennes moeten worden geplaatst op plekken met matig bereik. De signaalversterker koppelt het signaal tussen de antennes, wat zorgt voor een veel betere dekking.

Gebruik Voice over Wifi
Het verbeteren van je mobiele dekking is niet altijd een kwestie van eigen initiatief. Ook telecomproviders houden zich hier actief mee bezig. Een goed voorbeeld is Voice over Wifi. Hierbij schakelt de smartphone automatisch over naar het wifi-signaal wanneer de mobiele dekking ondermaats is. Op deze manier beschik je toch altijd over een sterk signaal. Vanzelfsprekend moet je smartphone wel ondersteuning bieden voor deze techniek.

Switch van provider of telefoon
Een slecht signaal ligt niet altijd aan het netwerk zelf. Ook een mogelijk zwakke smartphoneantenne kan hier een rol in spelen. In dat geval is het verstandig te kijken naar een alternatief toestel, of te veranderen van provider.