Slimmer communiceren via vast-mobielintegratie

Intro tekst

Snel internet en slimme devices zorgen ervoor dat men altijd en overal kunnen werken

Inhoud

In een wereld die steeds digitaler wordt zijn medewerkers niet langer gebonden aan een vaste werkplek. Supersnel internet en slimme devices hebben ervoor gezorgd dat we altijd en overal kunnen werken. Bereikbaar blijven is echter noodzakelijk voor zakelijk succes. Vast-mobielintegratie is dé communicatieoplossing voor de moderne flexwerker. Het combineren van vaste en mobiele telefonie tot één oplossing levert de mobiele medewerker bijzonder veel voordeel op. Drie grote voordelen van vast-mobielintegratie.

Vast-mobielintegratie vergroot bereikbaarheid
Vast-mobielintegratie brengt de voordelen van een vaste lijn naar de mobiele telefoon. Zo zijn zakelijke gebruikers altijd en overal bereikbaar op een vast nummer, dat doorschakelt naar de mobiele telefoon. Eindeloos doorverbinden door collega’s behoort hiermee definitief tot het verleden. Daarnaast wordt de smartphone voorzien van vaste-telefoonfunctionaliteiten, zoals doorschakelmogelijkheden en het opzetten van conference calls. Een andere handige functionaliteit is presence information, waarmee gebruikers eenvoudig de bereikbaarheid van collega’s kunnen zien.

Vast-mobielintegratie verlaagt operationele kosten
Bij vast-mobielintegratie loopt het telefoonverkeer via internet. Dat scheelt aanzienlijk in kosten. Kosten voor het beheer en onderhoud van de traditionele koperverbinding komen hiermee namelijk te vervallen. Medewerkers die zich binnen het bereik van het bedrijfsnetwerk bevinden schakelen automatisch over naar het wifi-netwerk. Hierdoor belt men via het vaste-telefonienetwerk in plaats van de mobiele belbundel. Veel providers bieden daarnaast de mogelijkheid om gesprekken af te kopen en belbundels onderling te delen. Bovendien profiteert men van één contract en één factuur.

Vast-mobielintegratie maakt communicatie breder en inzichtelijker
Vast-mobielintegratie biedt de zakelijke gebruiker een totaaloplossing op het gebied van communicatie. E-mail, bellen, videoconferencing, chat, en presence information zijn stuk voor stuk functionaliteiten die vanuit één interface kunnen worden aangeroepen. Maar vast-mobielintegratie maakt communicatie niet alleen completer. Rapportagefunctionaliteiten zorgen voor meer inzicht in de bedrijfscommunicatie. Denk hierbij aan piekbelasting of de beschikbaarheid van medewerkers. Zo heeft de IT-afdeling altijd grip op de communicatie en kan worden ingespeeld op schommelingen.