Security-as-a-Service houdt je beveiliging up-to-date

Intro tekst

Het Nederlandse bedrijfsleven digitaliseert steeds verder. Data speelt daardoor een steeds belangrijkere rol in bedrijfsprocessen. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen op beveiligingsgebied.

Inhoud

Bovendien bevindt data zich steeds vaker buiten de kantoormuren ‒ een gevolg van het toenemende gebruik van mobiele devices. Steeds meer organisaties kiezen er dan ook voor hun beveiliging uit te besteden. Security-as-a-Service, zoals dit ook wel wordt genoemd, biedt dan ook veel zakelijk voordeel.

Databeveiliging steeds complexer
Tot relatief kort geleden was zakelijke beveiliging vrij overzichtelijk. Een goede netwerkbeveiliging, firewalls en een antivirusoplossing waren afdoende voor de meeste mkb’ers. Die tijd is echter al even voorbij. We zijn in de afgelopen jaren steeds meer gebruik gaan maken van digitale oplossingen. Denk aan apps en mobiele devices, allerlei aanvullende cloudoplossingen, e-mail en hosted telefonie. Dat levert een flinke hoeveelheid privacygevoelige data op. Die data bevindt zich echter op steeds meer plekken en binnen steeds complexere systemen. Veel organisaties hebben dan ook niet langer zelf de kennis om beveiliging in eigen huis te houden.

Security-as-a-Service biedt antwoord
In de afgelopen jaren zijn er steeds meer ‘As-a-Service’-concepten op de markt verschenen. Dit zijn diensten die organisaties op specifieke IT-vlakken complete ontzorging bieden, tegen vaste maandelijkse kosten. Denk aan Software-as-a-Service, waarbij apps op maandbasis worden geleased. Werkplek-as-a-Service-diensten bieden zelfs ontzorging van complete werkplekken. Hierbij hebben organisaties zelf geen omkijken naar zaken als installatie, configuratie, beheer en onderhoud. Ook beveiliging kan worden uitbesteed via Security-as-a-Service. Hierbij wordt de organisatie deze steeds complexere klus volledig uit handen genomen.

Sterke beveiliging tegen hoge standaarden
Security-as-a-Service biedt professionele beveiliging tegen hoge wettelijke standaarden. Er wordt actief toezicht gehouden op de IT-omgeving, waardoor issues direct kunnen worden opgepakt en opgelost. Periodiek worden er updates uitgerold die de omgeving functioneel en veilig houden. Daardoor is er minder kans op zaken als malware, hacks en andere vormen van datalekken. Organisaties besparen hierdoor veel tijd en hoeven zelf niet te investeren in dure kennis. Ondertussen zijn zij wel verzekerd van proactieve monitoring en professionele beveiligingsmethodieken. Daarmee is dataveiligheid gewaarborgd. Ook zijn zij hiermee een stap dichter bij het voldoen aan de GDPR.