Ruim 80 procent van alle smartphones draait op android

Intro tekst

Het besturingssysteem van Google is hiermee de onbetwiste koploper binnen de gehele smartphonemarkt

Inhoud

Van alle smartphones die wereldwijd zijn verkocht draait 82 procent op Android. Dat concludeert onderzoeksbureau Gartner op basis van cijfers van fabrikanten. Het besturingssysteem van Google is hiermee de onbetwiste koploper binnen de gehele smartphonemarkt. Ook op zakelijk gebied kan Android op grote populariteit rekenen. Nieuwe ontwikkelingen maken de zakelijke keuze voor Android nog eens extra interessant.

Veelzijdigheid Android doet marktaandeel groeien
Over geheel 2016 gekeken is de dominantie van Android nog groter: 84,8 procent van alle verkochte smartphones was in dat jaar voorzien van het Android-besturingssysteem. In deze cijfers zijn ook Android-toestellen zonder Google-services meegenomen. Op de tweede plek staat Apple’s iOS met een marktaandeel van 18 procent. Hiermee zijn Android en iOS de onbetwiste leiders op het gebied van besturingssystemen. Het marktaandeel van Windows 10 Mobile liep terug van 1,1 naar 0,3 procent. Alle andere besturingssystemen hebben een gezamenlijk marktaandeel van 0,1 procent.

Google maakt Play Store veiliger  
Android wordt geroemd om zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid. Dataveiligheid is echter altijd een punt van kritiek geweest. De meeste smartphonefabrikanten rollen tegenwoordig maandelijkse updates uit die het systeem weerbaar maken tegen online dreigingen. Ook Google doet nu een duit in het zakje door een strikter beleid te voeren op het gebied van apps in de Play Store. App-ontwikkelaars moeten per 15 maart hun apps voorzien van een privacy policy. Ook moeten ze moderne manieren van encryptie gebruiken, zoals https. De Play Store, die vaak wordt gezien als een bron van malafide apps, wordt hiermee een stuk veiliger.

De zakelijke voordelen van Android
Het open ecosysteem van Android biedt talloze zakelijke voordelen. Zo biedt het veel verschillende manieren om bestanden uit te wisselen. Android is beschikbaar is verschillende uitvoeringen, waardoor het op zowel high-end als goedkopere smartphones kan draaien. Dit zorgt voor een brede beschikbaarheid en is er een oplossing voor ieder budget. Maandelijkse updates en diverse beveiligingstoepassingen zoals Android for Work zorgen ervoor dat de zakelijke gebruiker goed beveiligd is tegen online dreigingen.