Intro tekst

Nederlanders onderschatten massaal het belang van goed wachtwoordbeheer. En dat terwijl cybercriminaliteit nog altijd aan populariteit toeneemt.

Inhoud

Sterke dreiging, zwakke bescherming 
Ondanks de steeds geavanceerdere technieken van cybercriminelen hebben veel Nederlanders hun wachtwoordbeheer allesbehalve op orde. Ruim 30 procent van de Nederlanders maakt zelfs nog gebruik van een briefje met daarop alle wachtwoorden. Daarnaast maakt één op de tien gebruikers thuis gebruik van een onbeveiligde wifi-verbinding. 41 procent van hen beschouwt beveiliging als niet noodzakelijk voor zijn of haar online veiligheid. Maar liefst 20 procent van alle Nederlanders maakt gebruik van openbare netwerken, ook wanneer deze niet beveiligd zijn, en spelen zo cybercriminelen direct in de kaart. Oplossingen zoals het gebruik van een wachtwoordkluisje worden nauwelijks gebruikt, hoewel veel Nederlanders op de hoogte zijn van het bestaan van dergelijke mogelijkheden. Kortom, online veiligheid krijgt niet de aandacht die het verdiend. Een sterk wachtwoordbeheer via Mobile Device Management is echter zo opgezet én voorkomt een hoop malaise. 

Mobile Device Management 
Met behulp van Mobile Device Management kunnen mobiele devices adequaat beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Hiermee wordt een beheeromgeving bedoeld die medewerkers veilige toegang verschaft tot apps en bedrijfsgegevens. Mobile Device Management biedt tevens de mogelijkheid updates en applicaties te beheren op toestel- en gebruikersniveau. Daarnaast kunnen mobiele devices op afstand worden gewist of geblokkeerd, bijvoorbeeld in het geval van hacks, verlies of diefstal. Ook kunnen devices gesynchroniseerd worden via Active Directory, waar de rechten en instellingen van het bedrijfsnetwerk zich bevinden. Hierdoor wordt de kans op onjuist gebruik van zakelijke mobiele devices een stuk kleiner.