Nederland een van de koplopers op het gebied van 4G

Intro tekst

Nederlandse professionals mogen zich gelukkig prijzen; Nederland behoort tot de landen met de hoogste 4G-dekking en -snelheid. Zo blijkt uit onderzoek van OpenSignal naar 4G-internet wereldwijd. Zowel de dekking als snelheid van de mobiele netwerktechnologie 4G LTE neemt wereldwijd nog altijd toe.

Inhoud

4G biedt vele zakelijke voordelen
4G biedt zakelijke gebruikers een scala aan voordelen. Allereerst zorgen de hoge down- en uploadsnelheden voor razendsnel browsen en streaming. Bellen via 4G is ook in opkomst en zorgt voor een betere geluidskwaliteit en snellere call set-up-tijd. Daarnaast profiteren gebruikers ook op drukke plaatsen – zoals conferenties en beurzen – van een goede dekking.

Bedrijven zetten 4G ook vaker in als back-up voor hun vaste internetverbinding. In het geval van een internetstoring kan het razendsnelle 4G de meest kritische onderdelen opvangen en zo continuïteit van de dienstverlening waarborgen.

Nederland een van de koplopers
Mondiaal gezien speelt Nederland een voortrekkersrol met betrekking tot het gebruik van 4G. Dankzij een landelijke dekking van ruim 84 procent neemt Nederland een vijfde positie in op het gebied van beschikbaarheid. Ook met betrekking tot snelheid doet Nederland het goed. De gemiddelde 4G-snelheid van 33,8 Mbps is goed voor een zevende plaats op de wereldwijde ranglijst.

3G op z’n retour
Uit het onderzoek van OpenSignal blijkt dat 3G wereldwijd steeds minder wordt gebruikt. De snelheid en stabiliteit van 4G-verbindingen zorgen immers voor beduidend meer mogelijkheden op het gebied van communicatie en het delen van gegevens. 3G wordt nog wel gebruikt om de ‘gaten’ in de dekking van 4G op te vullen.