Mkb verkiest de cloud boven eigen servers

Intro tekst

De overstap naar de cloud is niet verrassend; deze technologie biedt organisaties de lusten op het gebied van hosting, zonder de lasten. 

Inhoud

Steeds meer organisaties binnen het mkb kiezen ervoor om hun applicaties en bestanden in de cloud te hosten, in plaats van lokaal op een eigen server. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Gartner. De overstap naar de cloud is niet verrassend; deze technologie biedt organisaties de lusten op het gebied van hosting, zonder de lasten. 

Verschuiving past bij mobiliteitstrend 
De massale interesse in clouddiensten heeft ervoor gezorgd dat de serververkopen al enige tijd teruglopen. Binnen de EMEA-regio werd er in het eerste kwartaal van 2017 11,2 procent minder omzet behaald. Het aantal leveringen daalde met 8 procent. De toenemende interesse in de cloud sluit aan bij de trend in mobiel werken. Steeds meer medewerkers hebben de mogelijkheid om hun werk locatie-onafhankelijk te kunnen doen. Via de cloud kunnen zij altijd en overal bij hun bestanden en applicaties, wat hun werk een stuk makkelijker maakt. 

Cloud maakt IT eenvoudiger 
Naast mobiliteit is het gebruiksgemak voor de IT-afdeling een grote aanjager van de overstap. Technologie wordt alsmaar specialistischer en uitgebreider. Niet iedere mkb’er heeft de technische kennis hierover in huis; het installeren, beheren en onderhouden van een server kan een complexe en kostbare bezigheid zijn. Tegenwoordig is dat ook niet meer nodig. De ontwikkelingen op cloudgebied hebben geleid tot gebruiksvriendelijke alternatieven. Door gebruik te maken van clouddiensten beschikt de organisatie over dezelfde functionaliteiten als met een eigen server, maar heeft daarbij geen omkijken naar het onderhoud. 

Cloud biedt zakelijk voordeel 
Overstappen naar clouddiensten biedt echter nog veel meer voordelen. Allereerst hoeven organisaties zelf geen hoge investeringen te doen in kostbare hardware. In plaats daarvan wordt er een maandelijks bedrag betaald, wat de boekhouding ook zal waarderen. De aanbieder van de clouddienst is daarnaast verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de omgeving. Organisaties zijn dus altijd verzekerd van een professioneel beveiligde en up-to-date omgeving.