Microsofts cloudportfolio behoort tot zakelijke top

Intro tekst

Microsoft doet nog steeds bijzonder goede zaken op het gebied van de cloud. Het Amerikaanse bedrijf zag zijn omzet uit cloudgerelateerde diensten opnieuw flink groeien

Inhoud

Microsoft doet nog steeds bijzonder goede zaken op het gebied van de cloud. Het Amerikaanse bedrijf zag zijn omzet uit cloudgerelateerde diensten opnieuw flink groeien. Dat blijkt uit de cijfers over het derde kwartaal van 2017. De resultaten benadrukken bovendien dat er nog steeds veel vraag is naar flexibele oplossingen die mobiel werken ondersteunen. 

Office 365 onverminderd populair 
In het derde kwartaal van 2017 behaalde Microsoft een 12 procent hogere omzet ten opzichte van een jaar eerder. De totale winst steeg met 16 procent in vergelijking met het derde kwartaal in 2016. Die groei kan vrijwel volledig worden toegeschreven aan de populariteit van Microsofts clouddiensten. Zo steeg de omzet uit Office 365 alleen met 42 procent. De populariteit van Office 365 is op zich niet zo verrassend; organisaties gaan immers steeds mobieler te werk en willen producten die hierbij aansluiten. Office 365, dat vertrouwde Office-programma’s bundelt in een cloud-app, voorziet de mobiele gebruiker altijd en overal van kantoorfunctionaliteit. 

Rek nog lang niet uit apps 
Ook Microsoft-producten die de basis vormen voor app-gebaseerde ecosystemen zijn populair; zo steeg de zakelijke omzet uit Windows met 4 procent. Hoewel het niet nadrukkelijk is benoemd kan ervan uit worden gegaan dat deze groei op het conto komt van Windows 10. Dit besturingssysteem wordt inmiddels breed omarmd door de zakelijke gebruiker. De app-gebaseerde interface biedt dezelfde functionaliteit op ieder mobiel device, wat zich dan ook vertaalt in veel meerwaarde voor mobiele werkplekken. Het nog altijd groeiende gebruik van applicaties komt ook terug in de groeicijfers van Microsoft Azure. Zo werd er maar liefst 90 procent meer winst behaald uit de verkoop van dit platform voor de ontwikkeling en het beheer van cloudapplicaties. 

Focus op totaaloplossingen 
Microsoft heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld als leverancier voor app-gebaseerde totaaloplossingen. De Amerikaanse techgigant biedt inmiddels een indrukwekkend portfolio vol slimme oplossingen voor de mobiele gebruiker. Door volop gebruik te maken van de mogelijkheden van de cloud biedt Microsoft de mobiele gebruiker alle tools om altijd en overal productief te kunnen zijn. Met Windows 10 heeft de organisatie bovendien een sterk platform gebouwd dat als verbindende schakel tussen verschillende devices kan dienen. Het portfolio wordt compleet gemaakt met de indrukwekkende Surface-lijn, waarmee mobiele gebruikers van supersnelle hardware worden voorzien.