Meest zakelijke gebruikers vinden smartphone belangrijkste apparaat

Intro tekst

De smartphone is belangrijkste tool voor zakelijke gebruikers

Inhoud

Een meerderheid van de zakelijke eindgebruikers geeft aan dat de smartphone de belangrijkste tool is voor hun werkzaamheden. 30 procent van de gebruikers kiest zelfs voor de smartphone als ze maar één apparaat op een dag zouden mogen gebruiken voor hun werk.

Dat de smartphone een belangrijke plek heeft veroverd in de zakelijke wereld, is niet nieuw. Wel opvallend is dat 60 procent van de zakelijke gebruikers zijn smartphone als de belangrijkste tool ziet voor de dagelijkse werkzaamheden. Dat blijkt uit onderzoek van het Ierse Behaviour & Attitudes.

Smartphone geschikt voor al het werk
Meer dan driekwart van de respondenten zegt met alleen een smartphone (bijna) al het dagelijkse werk te kunnen doen. Ook geeft een ruime meerderheid aan dat mobiel werken hen een betere werk-privé-balans biedt en dat mobiel werken tijd bespaart. De onderzoekers concluderen dat zakelijke smartphonegebruikers hun smartphone veel vaker gebruiken voor werkzaamheden die ze eerder met hun pc of laptop uitvoerden. Wanneer gebruikers wordt gevraagd om slechts één apparaat voor al hun werk op een dag te kiezen, geeft 30 procent aan dat dit de smartphone moet zijn in plaats van een laptop of pc.

Smartphones dragen bij aan productiviteit 
Door het sterk toegenomen gebruik van smartphones op de werkvloer is het belang van mobiele data sterk toegenomen. Gebruikers willen immers graag overal hun werk doen op een apparaat dat ze altijd bij zich hebben. Steeds meer bedrijven komen tegemoet aan de wens om smartphonegebruik voor het werk makkelijker te maken. Bijvoorbeeld met oplossingen voor unified communications, waardoor medewerkers onafhankelijk van de plaats waar ze zich bevinden kunnen werken en communiceren. Ook het gebruik van Skype en Office 365 op smartphones neemt sterk toe en maakt medewerkers productiever.