KPN activeert mobiel bellen over wifi

Intro tekst

KPN heeft de mogelijkheid tot mobiel bellen en sms’en over wifi geactiveerd. Hiermee verbetert de provider de bereikbaarheid van gebruikers op plekken waar het mobiele signaal niet altijd optimaal is. Dat biedt ook zakelijk de nodige voordelen.

Inhoud

Betere bereikbaarheid
Het komt nog weleens voor dat het mobiele signaal minder sterk is, bijvoorbeeld in nieuwbouwhuizen en kantoorpanden die goed zijn geïsoleerd. Mobiel bellen via wifi biedt dan uitkomst. Bij een zwak mobiel signaal schakelt de mobiele telefoon automatisch over naar het wifi-netwerk. De verbinding blijft daardoor behouden, zonder dat er vertraging optreedt. Zakelijke bereikbaarheid blijft daardoor gewaarborgd. Wanneer het mobiele signaal weer sterk genoeg is schakelt het mobiele device automatisch terug. De kwaliteit van mobiel bellen en sms’en via wifi is natuurlijk wel afhankelijk van de sterkte van het wifi-signaal.

Beschikbaarheid
De mogelijkheid tot mobiel bellen en sms’en over wifi is een aanvulling op bellen via 4G, ofwel VoLTE. Deze mogelijkheid werd eerder al uitgerold. KPN heeft mobiel bellen via wifi uitgebreid getest in samenwerking met Samsung. De mogelijkheid is per direct beschikbaar voor klanten die al gebruikmaken van VoLTE en een Samsung-device hebben. Ondersteuning voor iOS 12.1 zal naar verwachting later dit jaar worden uitgerold.