Je continuïteit waarborgen doe je zo

Intro tekst

Een aantal aandachtspunten die je hierin zeker zullen helpen.

Inhoud

Continuïteit van je processen is misschien wel dé voorwaarde voor je zakelijke succes. Bereikbaarheid van je onderneming en functionaliteit van je devices helpen je immers klantvragen snel en effectief in te vullen. Je wilt daarom natuurlijk zeker weten dat je continuïteit zo min mogelijk in het geding komt. Hoe je dat bereikt? 

Zorg voor de juiste security
Dreigingen zoals malware en hacks vormen grote risico’s voor je continuïteit. Ze kunnen leiden tot dataverlies en de werking van devices flink verstoren. Door je security up-to-date te houden kun je dit voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een mobile device management-oplossing voor je mobiele devices, maar ook het regelmatig uitrollen van updates voor je firm- en software. Het is erg verstandig om hier specialistisch advies over in te winnen. Daardoor weet je zeker dat je beveiligd bent op een manier die aansluit bij je zakelijke praktijk.

Maak regelmatig een back-up
Door regelmatig een back-up van je zakelijke data te maken blijft deze altijd beschikbaar. Het kan immers altijd gebeuren dat je toch te maken krijgt met dataverlies. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je laptop, waardoor deze niet meer opstart. In dat geval is het fijn als je een back-up van je data hebt, zodat je relatief snel weer aan de slag kunt.

Bescherm je devices
Zeker als je veel mobiel werkt loop je kans op schade. Intensief gebruik kan al snel leiden tot gebruikersschade. Ook kunnen de microfoon en oplaadpoort van je smartphone verstopt raken met stof. Door devices te voorzien van een beschermende cover kun je het risico van schade eenvoudig verminderen. Door regelmatig je devices schoon te maken waarborg je de functionaliteit. Zo blijf je lekker aan het werk.

Zorg dat je snel een vervangend device hebt
Je laptop die van het bureau valt, of een smartphone die een duik neemt in de spoelbak; een ongeluk zit in een klein hoekje. Je smartphone kan nog zo robuust zijn, maar sommige schade valt helaas niet uit te bannen. In het geval van onherstelbare schade is het fijn als je snel de beschikking hebt over een vervangend device. Er zijn diverse zakelijke werkplekdiensten beschikbaar waarin deze service is inbegrepen. Daarmee voorkom je dat je van de radar verdwijnt en kun je je klanten blijven helpen.

Kies voor een noodstroomoplossing
De kans is klein, maar het is toch het vermelden waard: stroomuitval. Het kan altijd gebeuren dat je plotsklaps tegen een zwart beeldscherm aankijkt. Een noodstroomvoorziening kan dan uitkomst bieden. Deze wordt automatisch ingeschakeld in dergelijke gevallen en houdt je processen in de lucht.