IP-telefonie: stabiel, betrouwbaar én veelzijdig

Intro tekst

Mobiliteit is de laatste jaren de trend in de zakelijke markt, maar IP-telefonie biedt nog altijd veel zakelijke meerwaarde.

Inhoud

Smartphones, laptops en apps hebben ervoor gezorgd dat we altijd en overal kunnen communiceren. Dat wil echter niet zeggen dat minder mobiele communicatieoplossingen, zoals IP-telefonie, nu per definitie waardeloos zijn.

Altijd bereikbaar met IP-telefonie
Dankzij de smartphone zijn we altijd en overal bereikbaar. Tenminste, op voorwaarde dat het mobiele signaal sterk genoeg is. Binnenshuis en in buitengebieden kan een fatsoenlijke ontvangst nog weleens een uitdaging zijn. Bij IP-telefonie ben je niet afhankelijk van een mobiel signaal, maar verloopt spraak via een IP-verbinding. De verbinding is daardoor veel stabieler en betrouwbaarder.

Integratie met andere software
Een tweede groot voordeel van IP-telefonie is de mogelijkheid tot koppeling met andere software. Denk aan integratie met crm-systemen, wat nu al door veel bedrijven wordt gebruikt. Deze koppeling maakt klantcontact veel efficiënter. Op het moment dat de klant belt worden zijn gegevens direct geopend, zodat je ze direct bij de hand hebt. Je kunt die gegevens bovendien al tijdens het gesprek aanvullen. Op die manier weet je zeker dat klantgegevens altijd up-to-date zijn én kun je daar sneller en beter op inspelen. Daardoor verbeter je je dienstverlening naar de klant.

Optimaal bereikbaar door koppeling vast en mobiel
Vaste en mobiele telefonie worden steeds vaker gecombineerd tot één oplossing. Deze samensmelting wordt ook wel vast-mobielintegratie (VaMo) genoemd. Je bent hierdoor bereikbaar op één nummer voor zowel vast als mobiel. Je profiteert dus enerzijds van de professionele uitstraling en anderzijds van de flexibiliteit van een mobiele telefoon. Bovendien komen vastetelefoniefunctionaliteiten ‒ zoals verkorte kiesnummers en het opzetten van conference calls ‒ beschikbaar op je mobiele telefoon. Door deze combinatie beschik je dus meteen over een zeer efficiënte en klantgerichte totaaloplossing voor je zakelijke telecom.