Intro tekst

De nieuwe versie van het besturingssysteem biedt een aantal interessante nieuwe opties voor de mobiele gebruiker.

Inhoud

Apple heeft de nieuwste versie van haar besturingssysteem iOS beschikbaar gemaakt. iOS 11 voorziet de mobiele apparaten van Apple van diverse nieuwe functionaliteiten. Vooral iPad-gebruikers profiteren van de update; zij worden voorzien van enkele handige nieuwe toepassingen die onder andere mobiel werken nog beter mogelijk maken. 


Gericht op mobiliteit 
De nieuwe versie van het besturingssysteem biedt een aantal interessante nieuwe opties voor de mobiele gebruiker. iOS voorziet iPads van een startmenu (dock) dat lijkt op dat van macOS. Hiermee worden de verschillen tussen het gebruik van een iPad en laptop een stuk kleiner. Bovendien wordt er een gebruiksvriendelijke functionaliteit toegevoegd, waardoor mobiele medewerkers sneller van iPad-functionaliteiten gebruik kunnen maken. De nieuwe Bestanden-app toont al je bestanden in één overzicht. Dat geldt niet alleen voor de iPad, maar ook die in apps als iCloud Drive. Het toetsenbord is eveneens uitgebreid en toont nu alle tekens in één keer. Hierdoor wordt deze functionaliteit nog eenvoudiger in gebruik. 

Productiviteitsverhogende functionaliteiten 
iOS biedt daarnaast een aantal nieuwe functionaliteiten waarmee mobiele gebruikers nog productiever kunnen werken. Zo zijn de toepassingen voor de Apple Pencil een stuk uitgebreider. Door op het toegangsscherm te tikken kunnen gebruikers meteen notities maken. Via de dock-functie kan een tweede app worden geopend. Beide apps blijven in Split View en Slide Over actief, waardoor multitasken nog eenvoudiger wordt. Een andere handige toevoeging is de nieuwe drag & drop-functie. Hiermee kunnen teksten, bestanden en foto’s van de ene app naar de andere app worden gesleep, zodat gebruikers nog sneller documenten kunnen verwerken en bestanden delen. 

Update verbetert dataveiligheid 
Het is verstandig om nieuwe updates zo snel mogelijk toe te passen. Ze zorgen er namelijk voor dat de veiligheid van je data en device zelf optimaal blijft. Updates dichten bijvoorbeeld kwetsbaarheden binnen het besturingssysteem. Hierdoor wordt het een stuk lastiger voor kwaadwillenden om in te breken op devices. Ook malware wordt hiermee effectiever buiten de deur gehouden. 

iOS 11 is vanaf nu beschikbaar voor alle iPhones vanaf de iPhone 5s, alle iPads vanaf de vijfde generatie, en de iPod Touch vanaf de zesde generatie.