Hoe de cloud bijdraagt aan een hogere productiviteit

Intro tekst

Onder de noemer ‘cloud’ vinden we veel verschillende oplossingen die ons flexibeler laten werken. Dat biedt zakelijk veel voordeel, zoals een hogere productiviteit.

Inhoud

De opkomst van de cloud heeft het zakelijke landschap voorgoed veranderd. Een aantal manieren waarop de cloud dit mogelijk maakt. 

Altijd productief dankzij applicaties 
Applicaties vormen de ruggengraat van mobiel werken. Dit is flexibele software die op ieder mobiel device met een internetverbinding kan worden gebruikt. Er is overal wel een app voor; denk aan Office 365 voor productiviteit, en hosted telefonie- en VaMo-apps voor zakelijke communicatie. Apps laten je overal werken en communiceren, wat enorm bijdraagt aan je productiviteit. 

Hogere medewerkerstevredenheid 
De cloud wordt vaak in één adem genoemd met locatieonafhankelijk werken. Logisch, want dankzij cloudoplossingen kunnen we altijd en overal productief zijn. Het stelt ons bijvoorbeeld in staat thuis te werken. Dat leidt onder andere tot minder reistijd en een betere werk-privébalans. Dat vermindert verloren uren en zorgt voor een hogere medewerkerstevredenheid ‒ zaken die een positieve invloed hebben op onze productiviteit. 
 
Geen beheer en onderhoud 
Cloudoplossingen worden beheerd door de provider van de dienst. Deze rolt periodiek updates uit, waardoor de oplossing functioneel en veilig blijft. Eigen beheer en onderhoud komen daardoor te vervallen. Dat scheelt je veel tijd en geld, en de continuïteit en productiviteit blijven van een hoog niveau.