Het belang van een stabiel wifi-netwerk

Intro tekst

Een aantal redenen waarom een stabiele wifi-omgeving belangrijk is, en hoe hier maximaal van kan worden geprofiteerd.

Inhoud

Een up-to-date wifi-netwerk is belangrijker dan ooit. Zakelijk is het aantal mobiele devices nog altijd groeiende. De belasting van het netwerk neemt daardoor toe, wat de noodzaak voor een goede verbinding benadrukt. Daarnaast is het aanbieden van wifi een effectieve manier om het wifi-gebruik van medewerkers en bezoekers te meten. Een aantal redenen waarom een stabiele wifi-omgeving belangrijk is, en hoe hier maximaal van kan worden geprofiteerd.

Bellen via wifi levert kostenbesparing op 
Een stabiel wifi-netwerk maakt het mogelijk om gebruik te maken van VoIP, ofwel bellen via internet. Doordat spraak volledig online verloopt komen de kosten voor het gebruik van de vaste telefoonlijn te vervallen. Daarnaast kunnen gebruikers die zich binnen het bereik van het wifi-netwerk bevinden automatisch worden overgeschakeld naar bellen via wifi. Dit levert een flinke besparing op belkosten op. 

Inzicht in gebruik van het netwerk 
Een up-to-date wifi-netwerk is een waardevolle bron om het gebruik van het netwerk te kunnen meten. Organisaties hebben zo bijvoorbeeld continu zicht op piekbelasting en de dekkingsgraad. Daarnaast biedt het netwerk inzicht in de hoeveelheid aangesloten (gast)gebruikers. Deze informatie kan worden gebruikt om het netwerk te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van meer wifi-contactpunten of het reguleren van de verwarming bij een lage interne bezetting. Op die manier wordt er efficiënter gebruikgemaakt van resources. 

Managed wifi biedt volledige ontzorging 
Het uitbesteden van beheer en onderhoud van de wifi-omgeving wordt steeds populairder. Dit levert dan ook bijzonder veel zakelijk voordeel op. Door het beheer neer te leggen bij een gespecialiseerde partij heeft de organisatie hier zelf geen omkijken naar. Zij profiteren hiermee van periodieke beveiligings- en software-updates. Dataveiligheid en productiviteit wordt hierbij geborgd. Organisaties hoeven daarnaast zelf geen dure investeringen te doen, maar betalen een vast bedrag per maand. Hierdoor profiteren zij van de voordelen van een stabiele wifi-omgeving en blijven de lasten achterwege.