Intro tekst

Met een aantal handigheidjes kun je de levensduur van je accu al snel verlengen.

Inhoud

Niets is vervelender dan een lege smartphonebatterij. Je wilt immers zo bereikbaar mogelijk zijn voor je klanten en collega’s. Hierbij een overzicht van de mogelijkheden voor het verlengen van de levensduur van je accu. 

Gebruik de originele oplader 
Bij langdurig gebruik van je smartphoneoplader kunnen er soms scheurtjes ontstaan in de kabel. Dit kan onder andere komen door het oprollen van de kabel. Hierdoor kan je oplader het zomaar begeven en moet er een andere voor in de plaats komen. Het is verstandig te kiezen voor een originele oplader. Zo weet je zeker dat de batterij van je smartphone wordt opgeladen met de juiste spanning en gaat je batterij langer mee. 

Laad op in fases 
Het de hele nacht opladen van je smartphonebatterij is funest voor je batterij. Zorg ervoor dat je je smartphone in de ochtend, op het werk en/of voor het slapen gaan elke keer een beetje kunt opladen. Hierdoor behoudt de batterij z’n capaciteit en gaat deze langer mee. 

Laad je smartphonebatterij op tot 99% 
Vaak laten we de telefoon aan de oplader liggen wanneer deze al voor 100% opgeladen is. Er gaat dan voor niets veel spanning naar je batterij. Hierdoor vermindert de oplaadcapaciteit. Zorg er daarom voor dat je je telefoon niet voor de volledige 100% oplaadt, maar houd het tussen de 80 en 90%. Zo blijft de oplaadcapaciteit van je batterij behouden. 

Zet je smartphone af en toe uit
Wanneer je je telefoon gebruikt tijdens het opladen komt er nieuwe energie binnen die er ook gelijk weer af gaat. Door je telefoon uit te zetten tijdens het opladen wordt de batterij sneller opgeladen en neemt de levensduur van je batterij toe. Zo kun je in de ochtend weer van start met een volle accu.