Glasvezel houdt je organisatie gezond

Intro tekst

Om de groeiende hoeveelheid data te kunnen verwerken en te benutten is een snelle internetverbinding noodzakelijk. De oplossing? Glasvezel. 

Inhoud

Data is tegenwoordig misschien wel het belangrijkste onderdeel in de zakelijke IT. In vrijwel iedere organisatie neemt de hoeveelheid data snel toe. Dat komt door het toenemende gebruik van cloudoplossingen, mobiele devices en technologieën zoals het Internet of Things.

Verzekerd van stabiliteit 
Het bedrijfsnetwerk vormt het kloppend hart van uw organisatie. Al je zakelijke devices, cloudoplossingen en andere IT-onderdelen zijn hiermee verbonden. De uitwisseling van data tussen deze onderdelen zorgt ervoor dat je productief en bereikbaar bent. Een voorwaarde is wel dat je bedrijfsnetwerk de groeiende hoeveelheid data aankan, zodat processen niet in gevaar komen. Glasvezel biedt meer dan genoeg bandbreedte om grote hoeveelheden data te kunnen verwerken. 

Supersnel multitasken 
Glasvezelverbindingen zijn veel sneller dan DSL- en kabelinternet. Snelheden tot 1 Gbit/s kunnen moeiteloos worden behaald. Dat maakt glasvezelinternet heel geschikt voor toepassingen die veel data verbruiken, zelfs als deze tegelijkertijd worden gebruikt. Denk aan videoconferencing en downloaden van digitale schaalmodellen. De up- en downloadsnelheden zijn daarbij altijd gelijk, doordat glasvezelverbindingen symmetrisch zijn opgebouwd. 

Nagenoeg geen last van storingen 
Downtime is funest voor je productiviteit. Bovendien kan het leiden tot financiële schade. Storingen kun je dan ook niet gebruiken. Met een glasvezelverbinding heb je daar ook geen last van. Met deze techniek heb je zelden tot nooit last van storingen. Je kunt dus altijd ongestoord blijven werken. 

Ideaal voor mobiel werken 
Bij glasvezel kun je eenvoudig snelheden op- en afschalen. Dat is ideaal voor het koppelen van collega’s die mobiel werken, zoals vanuit huis. Glasvezel is daarnaast modulair opgebouwd, waardoor je zelf de capaciteit en snelheid per dienst kunt bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld voor je hosted telefonie een andere snelheid instellen dan voor je Ethernet VPN. 

Glasvezel verbetert je concurrentiepositie 
Zowel zakelijk als privé neemt de digitalisering alleen maar toe. Het aantal zakelijke oplossingen wordt daardoor steeds uitgebreider en laagdrempeliger. Steeds meer organisaties, ook jouw concurrenten, zien de voordelen van deze mogelijkheden in. Je zult dus moeten digitaliseren om ook in de toekomst competitief te kunnen blijven. Glasvezel ondersteunt je hierin en houdt je organisatie daardoor gezond.