Intro tekst

De populariteit van 4G is niet zo verwonderlijk; de mobiele breedbandverbinding biedt namelijk veel zakelijk voordeel. 

Inhoud

Het 4G-gebruik onder Nederlandse smartphonegebruikers is nog altijd groeiende. Dat blijkt uit onderzoek van de specialisten van Telecompaper. 

4G is overal 
Uit het onderzoek blijkt dat 86 procent van de respondenten met een geschikte smartphone voor 4G ook daadwerkelijk gebruikmaakt van deze verbinding. Dat is een stijging van vijf procent sinds augustus 2018. Van de respondenten gaf 81 procent aan dat ze beschikken over een smartphone met 4G-internet. Op de meeste smartphones is 4G de standaard internetverbinding. Ook is het aantal mobiele abonnementen zonder 4G tegenwoordig erg klein. Nederland behoort bovendien al jaren tot de Europese top als het gaat om 4G-dekking en -snelheid. Dat blijkt onder andere uit onderzoek van telecomanalist OpenSignal, die hier jaarlijks onderzoek naar doet. 

Meerwaarde bij digitalisering 
Supersnel mobiel internet speelt een belangrijke rol bij zakelijke digitalisering. De manier waarop organisaties werken wordt steeds flexibeler. Mobiliteit speelt daarin een belangrijke rol. Om locatieonafhankelijk te kunnen werken is stabiel en snel internet natuurlijk belangrijk. 4G sluit perfect bij deze wens aan. Het zorgt ervoor dat medewerkers zorgeloos gebruik kunnen maken van, bijvoorbeeld, cloudtoepassingen. Dat draagt flink bij aan hun productiviteit en bereikbaarheid. 

Geschikt als back-upverbinding 
4G is niet alleen geschikt voor gebruik op de smartphone. Het kan ook worden ingezet als back-upverbinding op de werkvloer. Hiervoor wordt een 4G-simkaart gebruikt die in een modem kan worden geplaatst. In het geval van storingen op de vaste verbinding kan 4G kritische processen in de lucht houden. Improductiviteit wordt daarmee een stuk lager. Dat draagt bij aan de continuïteit van de organisatie. 4G is eveneens geschikt voor plekken waar vast internet niet vanzelfsprekend is. Denk aan buitengebieden, de scheepvaart of projectgroepen op verschillende locaties.