Essentiële onderdelen van de mobiele werkplek

Intro tekst

De tijd dat zakelijke gebruikers gebonden waren aan een desktop-pc en een vaste bureautelefoon zijn voorbij. Technologische ontwikkelingen hebben gezorgd voor beduidend meer mogelijkheden. 

Inhoud

De afgelopen jaren heeft de werkplek een flinke metamorfose ondergaan. Medewerkers zijn hierdoor in staat gesteld hun taken zelfstandiger en efficiënter in te delen. Om optimaal te kunnen profiteren van mobiel werken zijn een aantal zaken essentieel. Een overzicht van de ideale inrichting van de mobiele werkplek.

Supersnel internet 
Internet is de verbindende schakel tussen alle onderdelen van de mobiele werkplek. Supersnel 4G-internet stelt ons in staat gebruik te maken van communicatietoepassingen en de cloud. Het is de drijvende kracht achter de communicatie tussen de mobiele medewerker, zijn organisatie en zijn klanten. Stabiel en snel internet is allang niet meer voorbehouden aan kabelverbindingen. Dankzij 4G-internet zijn medewerkers perfect in staat zware dataverbindingen te gebruiken. Bijvoorbeeld voor videobellen of het laden van zware bestanden uit de cloud. 4G-internet is beschikbaar op ieder mobiel device, waardoor de gebruiker altijd profiteert van gelijkwaardige snelheden. 

De cloud 
Dankzij de cloud hebben gebruikers altijd en overal online toegang tot hun zakelijke bestanden. Zij kunnen deze bewerken en gecentraliseerd opslaan, waardoor samenwerken een stuk overzichtelijker en sneller wordt. De cloud kan worden gebruikt vanaf ieder device, waardoor het een belangrijke schakel vormt in de mobiliteitstrend. Daarnaast biedt de cloud sterke dataveiligheid. Cloudomgevingen worden beheerd door providers zelf. Gebruikers zijn zo altijd verzekerd van de meest recente veiligheidsinstellingen. 

Mobiele devices 
Vanzelfsprekend is er hardware nodig om taken uit te voeren. Tegenwoordig hebben zakelijke gebruikers de keuze uit talloze slimme devices die hen hiertoe in staat stellen. Denk aan smartphones, tablets, laptops en hybride devices. Welk device wordt ingezet is afhankelijk van de wensen en eisen van de organisatie. Veiligheid, connectiviteit en compliancy zijn veelgebruikte aandachtspunten bij de meeste organisaties. De keuze is reuze, maar tegenwoordig is er voor ieder budget een passende oplossing. 

Unified Communications 
Mobiel werken levert de zakelijke gebruiker veel voordelen op, maar uiteraard dient deze bereikbaar te blijven voor klanten en collega’s. Unified Communications maakt dit mogelijk. Unified Communications-apps zoals Skype for Business bundelen zaken als chat, (video)bellen, e-mail, en presence information in een interface die op ieder device te gebruiken is. De bereikbaarheid van de medewerker wordt hierdoor vergroot.