Dit zijn de verschillen tussen Microsoft 365 en Office 365

Intro tekst

Je bent de productnamen vast al weleens tegengekomen: Microsoft 365 en Office 365. Maar wat zijn dan precies de verschillen, en hoe kom je erachter welk pakket bij jouw organisatie past?

Inhoud

Het zijn allebei cloudoplossingen die voor een groot deel gebaseerd zijn op de bekende Office-programma’s. Een aantal tips die de keuze een stuk makkelijker maken. 

Microsoft 365: de uitgebreide zakelijke totaaloplossing 
Met Microsoft 365 haal je in één keer alles in huis voor samenwerking en productiviteit op afstand. Deze cloudoplossing is in diverse varianten beschikbaar. Aan de basis liggen drie verschillende producten, die samen de totaaloplossing vormen. Dit zijn Office 365, het besturingssysteem Microsoft Windows 10 Pro en Enterprise Mobility + Security. Die laatste is een verzameling oplossingen voor databeveiliging. Ook bevat deze bundel een aantal handige oplossingen die standaardisatie van processen en werkwijzen ondersteunen. Microsoft 365 kan op maandbasis worden afgenomen en wordt automatisch geüpdatet. 

Voor welke bedrijven is Microsoft 365 interessant? 
Microsoft 365 richt zich met name op organisaties die snel en eenvoudig een gestandaardiseerd platform willen gebruiken. Organisaties zijn hiermee in één keer voorzien van alle benodigdheden om productief te kunnen zijn. Er zijn varianten voor onder andere grote organisaties (Enterprise), het mkb (Business) en het onderwijs (Education). 

Office 365: vertrouwde Office-programma’s in de cloud 
Office 365 is de cloudvariant van het bekende en populaire Microsoft Office-pakket. Hierin vind je tools zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneDrive. Doordat ze in de cloud zijn ondergebracht kun je deze programma’s overal gebruiken vanaf je laptop, tablet en smartphone. Daardoor kun je altijd productief zijn en wordt samenwerken nog makkelijker. Ook Office 365 kan op maandbasis worden afgenomen en wordt automatisch geüpdatet.

Voor welke bedrijven is Office 365 interessant? 
Office 365 is een kostenefficiënte oplossing voor mkb’ers die de overstap willen maken naar de cloud, of al beschikken over Windows 10 Pro.