Apple verkoopt record aantal iPhones

Intro tekst

Technologiegigant Apple heeft in het laatste kwartaal van 2016 recordcijfers genoteerd.

Inhoud

Apple heeft op zowel omzet als het aantal verkochte producten recordcijfers genoteerd. Zo leverde het bedrijf een recordaantal van 78,3 miljoen iPhones.

iPhone 7 en 7 Plus laten omzet stijgen
De omzet van Apple kwam uit op 72,6 miljard euro. Dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daaruit behaalde winst kwam uit op 16,6 miljard dollar, waarmee deze iets daalde vergeleken met een jaar eerder. Apple heeft geen verklaring afgegeven voor de hogere omzet en afzet. De populariteit van de iPhone 7 en 7 Plus speelt hierin echter vrijwel zeker een rol. Deze relatief dure iPhone deed de gemiddelde prijs per geleverde iPhone stijgen van 571 naar 643 euro. In de eerste drie kwartalen van 2016 zag Apple de iPhone-verkopen nog afnemen. Dat was sinds de introductie van de smartphone in 2007 nog niet gebeurd. Ook waar het gaat om andere hardware wist Apple opnieuw successen te behalen. Het bedrijf verkocht 1 procent meer Mac’s, maar zag de omzet uit deze categorie wel met 7 procent stijgen.

Omzet uit diensten neemt toe
Ook op het gebied van diensten ging het Apple voor de wind. In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder steeg de omzet met 18 procent. Tot de diensten van Apple behoren onder andere de App Store, iTunes en iCloud. Van al deze diensten werd de meeste omzet uit de App Store gegenereerd. Specifiekere informatie over het type verkopen binnen de App Store is niet bekendgemaakt.

Mobiliteit stijgt verder
De successen die Apple noteerde tonen aan dat de mobiliteitstrend nog altijd groeiende is. Razendsnelle smartphones, hoogwaardig mobiel internet en het steeds grotere aanbod applicaties staan hierbij aan de basis. In combinatie met Apple’s hoge mate van beveiliging kan de iPhone nog altijd worden gezien als Apple’s paradepaardje. Niet voor niets is de iPhone 7 vandaag de dag een van de populairste smartphones voor de zakelijke gebruiker.