Intro tekst

4 voordelen van bellen via internet, ofwel hosted telefonie. 

Inhoud

Veel organisaties maken inmiddels gebruik van internetbellen, ofwel hosted telefonie. Hierbij verhuist de telefooncentrale naar de cloud. Dat levert veel nieuwe mogelijkheden op om telefonie efficiënter in te richten. Een greep uit de voordelen.

Betere bereikbaarheid
Telefonie in de cloud wordt mogelijk gemaakt via een app. Die app kun je ook vanaf je mobiele telefoon gebruiken, en zelfs vanaf je laptop of tablet. Waar je ook bent, je kunt dus altijd van deze oplossing gebruikmaken. Op die manier verbeter je eenvoudig je bereikbaarheid en communiceer je een stuk efficiënter.

Regie over de functionaliteit
Een van de grootste voordelen van een telefoniecentrale in de cloud is dat je zelf de regie voert over de functionaliteiten. Je kunt heel eenvoudig zelf opties toevoegen of verwijderen. Zo kun je gesprekken heel eenvoudig automatisch doorschakelen en keuzemenu’s instellen. Het voordeel daarvan is dat je altijd beschikt over een centrale die aansluit bij je organisatie. Op die manier wordt je telefonie al meteen een stuk efficiënter ingericht.

Eenvoudig op- en afschalen
Eenvoudig het aantal aansluitingen op- of afschalen? Met een telefoniecentrale in de cloud is dat veel gemakkelijker. Het aanpassen van het aantal verbindingen verloopt veel sneller en gemakkelijker. Je weet dus zeker dat het aantal verbindingen aansluit bij je daadwerkelijke behoeften.

Inzicht in bereikbaarheid
Via de app heb je altijd zicht op het aantal gebruikers en hun status. Je ziet bijvoorbeeld of iemand in gesprek is, of anderszins niet beschikbaar. Je kunt hem of haar dan gewoon een berichtje sturen, zodat de boodschap toch aankomt. Je vermindert hiermee het aantal onnodige contactmomenten. Ook op deze manier leidt cloudtelefonie tot efficiëntie.

Koppeling met je crm-systeem
Cloudtelefonie kan in veel gevallen worden gekoppeld aan je crm-systeem. Daardoor zie je meteen welke klant belt en kun je nieuwe informatie direct invoeren. Zo zijn je klantgegevens altijd up-to-date en loop je nooit meer achter de feiten aan.