Intro tekst

Stel jezelf deze vragen om sneller te bepalen welke laptop aan jouw zakelijke wensen voldoet. 

Inhoud

Laptops stellen je in staat altijd en overal productief te zijn. Daar wil je natuurlijk volop van kunnen profiteren. Door het enorme aanbod is het kiezen van een nieuw device echter niet altijd even makkelijk. Door jezelf vooraf een aantal vragen te stellen kun je de keuze echter snel vereenvoudigen. Een aantal voorbeelden.

Waar wil ik mijn laptop voor gaan gebruiken?
Bepaal van tevoren hoe en waarvoor je je laptop wilt inzetten. Die kennis is belangrijk voor het kiezen van specificaties. Ben je vooral bezig met werkzaamheden van administratieve aard, dan heb je genoeg aan een middenklassemodel. Hecht je veel waarde aan multitasken, of werk je veel met zware programma’s, dan is het verstandig te kijken naar devices met veel rekenkracht en werkgeheugen. Vanzelfsprekend doe je er goed aan hierover specialistisch advies in te winnen.

Welk besturingssysteem wil ik?
Op het gebied van besturingssystemen zijn er eigenlijk twee serieuze opties: Windows 10 van Microsoft of iOS van Apple. iOS vind je alleen terug op Apple-producten, die zich in de hogere prijsklasse bevinden. Windows 10 is beschikbaar in combinatie met devices van veel verschillende fabrikanten. De keuze hier is dan ook voornamelijk gebaseerd op persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget.

Wat is mijn budget?
Ook het maximale budget zal voor de meesten van ons een belangrijke rol spelen in het keuzeproces. Vaak geldt: hoe krachtiger de specificaties, hoe groter het prijskaartje. Op basis van je wensen en eisen krijg je een goed beeld van de overeenkomende prijsklasse. Op basis van die informatie kun je een balans zoeken tussen specificaties en budget. Natuurlijk is het ook hier verstandig om advies in te winnen. Twee paar ogen zien tenslotte meer dan een. Het maakt de keuze voor het perfecte device nog makkelijker.

Hoe zit het met de accuduur?
Deze vraag is vooral belangrijk als je veel mobiel werkt, en niet altijd de mogelijkheid hebt om je laptop op te laden als dat nodig is. Om dan toch productief te kunnen blijven is een lange accuduur wel zo handig. Neem dit dan ook zeker mee in het keuzeproces als dit op jou van toepassing is.

Welke aansluitingen heb ik nodig?
Vaak gebruiken we diverse andere apparaten in combinatie met de laptop. Denk aan externe harde schijven, usb-sticks en microSD voor dataopslag. Ook het aansluiten van externe monitoren via HDMI is een veelgebruikte toepassing. Bedenk van tevoren van welke aansluitingsmogelijkheden je gebruik wilt maken, en neem deze wensen mee in het keuzeproces