Vanuit huis werken: Bart Broeder

Intro tekst

Nederland bevindt zich alweer bijna 2 maanden in de ‘intelligente lockdown’. Alles om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook Salestopper Bart werkt vanuit huis. Hoe ervaart hij dit?

Inhoud

Hoe ervaart Accountmanager Bart werken vanuit huis?
Eigenlijk is vanuit huis werken niet echt anders dan op de zaak, meent de enthousiaste Bart. “Ik kan thuis in principe alles. Met programma’s als Microsoft Teams kunnen meetings gewoon (digitaal) doorgaan én houd ik contact met mijn collega’s. Het is een fijn idee om te beseffen dat we met de huidige technologieën overal kunnen werken. Of het nou vanuit Spanje, Australië of Suriname is: het werk kan doorgaan.”

De voor- en nadelen van thuiswerken
“Het fijne aan thuiswerken is dat je niet de weg op hoeft. Dit bespaart reistijd. En wat dacht je van de fileproblemen? Die lossen nu op én het is ook nog beter voor het milieu. De tijd die je hiermee bespaart, kan je dan weer besteden aan meer klantcontact. Ik denk dan ook wel dat de kans groot is dat na deze crisis meer mensen vanuit huis (blijven) werken. Al is het maar een dag per week. Het is natuurlijk altijd prettig als je naar de zaak kan, maar ik ben van mening dat dit straks meer beperkt kan worden. En dat draagt weer bij aan een goede balans tussen werk en privé.

Ondanks dat Bart het fijn vindt om vanuit huis te werken, mist hij zijn collega’s wel. “Gewoon het samen lachen en lekker flauw doen. Daar houd ik wel van. En bij een vraag loop ik even snel naar iemand toe. Dat mis ik nu. Maar, gelukkig zien we elkaar nu alsnog vaak via Microsoft Teams. Met het Salesteam hebben we bijvoorbeeld dagelijks e-meetings. Dat de koffietalk bij de koffieautomaat nu even niet kan, dat is dan maar zo. Gezondheid staat voorop en we maken er het beste van."

Hoe reageren jouw klanten erop?
“We zitten momenteel allemaal in hetzelfde schuitje. We dealen allemaal met dezelfde problemen. Dat zorgt wel voor begrip voor elkaar en dat is fijn. Het belangrijkste is dat we allemaal gezond deze periode doorkomen." 

(Thuis)werktip
“Ondanks dat de situatie anders is dan normaal, geef ik als tip mee om je dag zo normaal mogelijk in te delen. Met andere woorden: houd structuur. Dit zorgt voor meer focus en een hogere productiviteit!”

Werk je ook vanuit huis en wil je weten welke voordelen Microsoft Teams biedt? Neem dan gerust contact op met Bart via bart@vstelecom.nl of bel naar 06 20 54 63 05.